Cukkinis édes kalács chia maggal
Kiváló cukkinis kalács almával, sűrű puding állaggal. Nagyon gyors az elkészítése és a fogyasztása is 🙂.
recept,recept fotó,cukkini,chia magvak,Kalácsok,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
chia magvak | 4 | teáskanál | |
citromhéj | 1 | teáskanál | |
cukkini | 800 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | ||
kristálycukor | 120 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
cukkini 800 gramm • alma 200 gramm
A cukkinit megmossuk, héjával együtt finomra reszeljük. Az almák magházát kivesszük, a héjával együtt lereszeljük, de durvára.

2.
rétesliszt 250 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál • kristálycukor 120 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter • tyúk tojás 2 darab • citromhéj 1 teáskanál
Adjuk hozzá a felsorolt hozzávalókat a cukkinihez és az almához, és jól keverjük össze.


4.
fahéj, őrölt 1 Pl • kristálycukor 2 evőkanál
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük. Megszórjuk fahéjjal és cukorral. Egy villával óvatosan keverjük össze a tészta felületét, és enyhén dolgozzuk bele a fahéjat.

5.
170 °C-on 40 percig sütjük. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki egy kicsit, és hagyjuk kihűlni benne a süteményt. A süteményt csak teljesen kihűlés után vágjuk fel, amikor már megszilárdult.

Jó étvágyat!