RECEPTEK

Cukkinis édes kalács chia maggal

Cukkinis édes kalács chia maggal

Kiváló cukkinis kalács almával, sűrű puding állaggal. Nagyon gyors az elkészítése és a fogyasztása is 🙂.

recept,recept fotó,cukkini,chia magvak,Kalácsok,Laktózmentes

Kalácsok

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 200gramm
chia magvak4teáskanál
citromhéj1teáskanál
cukkini800gramm
fahéj, őrölt1
kristálycukor120gramm
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj50milliliter
rétesliszt250gramm
szódabikarbóna1teáskanál
tyúk tojás2darab

 

Recept

1. 

cukkini 800 gramm  alma  200 gramm

A cukkinit megmossuk, héjával együtt finomra reszeljük. Az almák magházát kivesszük, a héjával együtt lereszeljük, de durvára.

2. 

rétesliszt 250 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál  kristálycukor 120 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter  tyúk tojás 2 darab  citromhéj 1 teáskanál

Adjuk hozzá a felsorolt hozzávalókat a cukkinihez és az almához, és jól keverjük össze.

3. 

chia magvak 4 teáskanál

Belekeverjük a chia magot.

4. 

fahéj, őrölt 1 Pl  kristálycukor 2 evőkanál

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük. Megszórjuk fahéjjal és cukorral. Egy villával óvatosan keverjük össze a tészta felületét, és enyhén dolgozzuk bele a fahéjat.

5. 

170 °C-on 40 percig sütjük. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki egy kicsit, és hagyjuk kihűlni benne a süteményt. A süteményt csak teljesen kihűlés után vágjuk fel, amikor már megszilárdult.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit