Túrós-áfonyás sütemény

Túrós sütemény linzertésztából édes túróval, gyümölccsel és kémény habbal a tetején.
recept,recept fotó,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,áfonya befőtt,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
203 g
Adag energiatartalma
514 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 230 799 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
kristálycukor | 4 242 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 425 | gramm kcal | |
vaj | 130 955 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
áfonya befőtt | 200 176 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 230 gramm • sütőpor 1 teáskanál • kristálycukor 130 gramm • vaj 130 gramm • tyúk tojás 1 darab
Lisztet keverünk össze sütőporral és cukorral. Hozzáadunk tojást és a puha növényi zsiradékot, vagy vajat. Sima tésztát dolgozunk ki.

2.
A tésztát egy kerek kivajazott és lisztel meghintett formába öntjük és elegyengetjük.

3. A töltelék elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm • vaníliacukor 1 darab • kristálycukor 70 gramm • kukoricakeményítő 20 gramm • tejföl (14-18%) 100 gramm • tojássárgája 3 darab
Tejet túrót, cukrot, kukorica keményítőt (Arany kalász), tojássárgáját, és tejfölt teszünk a mixerbe, és sima krémet készítünk.

4.
A krémet a tésztára öntjük

5.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük, ameddig a krém nem lesz kemény, és nem kezd sötétedni.

6. A hab készítése
tojásfehérje 3 darab • kristálycukor 4 evőkanál • áfonya befőtt 200 gramm
Sütés közben kemény habot készítünk fehérjéből és cukorból. Leszűrjük az áfonyakompót levét és hagyjuk lecsepegni.

7.
A majdnem megsült süteményre egyenletesen rászórjuk az áfonyát.

8.
Az áfonyára óvatosan rárakjuk a habot és kanál segítségével hullámokat alkotunk.

9.
A süteményt további 8-10 percig sütjük, amíg a hab nem kezd el barnulni.

Jó étvágyat!