RECEPTEK

Túrós-áfonyás sütemény

Túrós-áfonyás sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Túrós sütemény linzertésztából édes túróval, gyümölccsel és kémény habbal a tetején.

recept,recept fotó,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,áfonya befőtt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Adag tömege

203 g

Adag energiatartalma

514 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

230

799

gramm

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

kristálycukor

4

242

evőkanál

kcal

kukoricakeményítő

20

73

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

100

160

gramm

kcal

tojásfehérje

3

51

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom

250

425

gramm

kcal

vaj

130

955

gramm

kcal

vaníliacukor

1

73

darab

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

áfonya befőtt

200

176

gramm

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 230 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kristálycukor 130 gramm  vaj 130 gramm  tyúk tojás 1 darab

Lisztet keverünk össze sütőporral és cukorral. Hozzáadunk tojást és a puha növényi zsiradékot, vagy vajat. Sima tésztát dolgozunk ki.

Lisztet keverünk össze sütőporral és...

2. 

A tésztát egy kerek kivajazott és lisztel meghintett formába öntjük és elegyengetjük.

A tésztát egy kerek kivajazott és lisztel...

3. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm  vaníliacukor 1 darab  kristálycukor 70 gramm  kukoricakeményítő 20 gramm  tejföl (14-18%) 100 gramm  tojássárgája 3 darab

Tejet túrót, cukrot, kukorica keményítőt (Arany kalász), tojássárgáját, és tejfölt teszünk a mixerbe, és sima krémet készítünk.

Tejet túrót, cukrot, kukorica keményítőt...

4. 

A krémet a tésztára öntjük

A krémet a tésztára öntjük...

5. 

Előmelegített sütőbe helyezzük, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük, ameddig a krém nem lesz kemény, és nem kezd sötétedni.

Előmelegített sütőbe helyezzük, és lassú...

6. A hab készítése

tojásfehérje 3 darab  kristálycukor 4 evőkanál  áfonya befőtt 200 gramm

Sütés közben kemény habot készítünk fehérjéből és cukorból. Leszűrjük az áfonyakompót levét és hagyjuk lecsepegni.

Sütés közben kemény habot készítünk...

7. 

A majdnem megsült süteményre egyenletesen rászórjuk az áfonyát.

A majdnem megsült süteményre egyenletesen...

8. 

Az áfonyára óvatosan rárakjuk a habot és kanál segítségével hullámokat alkotunk.

Az áfonyára óvatosan rárakjuk a habot és...

9. 

A süteményt további 8-10 percig sütjük, amíg a hab nem kezd el barnulni.

A süteményt további 8-10 percig sütjük, amíg...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés