RECEPTEK

Túrós-áfonyás sütemény

Túrós-áfonyás sütemény

Túrós sütemény linzertésztából édes túróval, gyümölccsel és kémény habbal a tetején.

recept,recept fotó,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,áfonya befőtt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt230gramm
kristálycukor200gramm
kristálycukor4evőkanál
kukoricakeményítő20gramm
sütőpor1teáskanál
tejföl (14-18%)100gramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
tyúk tojás1darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaj130gramm
vaníliacukor1darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
áfonya befőtt200gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 230 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kristálycukor 130 gramm  vaj 130 gramm  tyúk tojás 1 darab

Lisztet keverünk össze sütőporral és cukorral. Hozzáadunk tojást és a puha növényi zsiradékot, vagy vajat. Sima tésztát dolgozunk ki.

2. 

A tésztát egy kerek kivajazott és lisztel meghintett formába öntjük és elegyengetjük.

3. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm  vaníliacukor 1 darab  kristálycukor 70 gramm  kukoricakeményítő 20 gramm  tejföl (14-18%) 100 gramm  tojássárgája 3 darab

Tejet túrót, cukrot, kukorica keményítőt (Arany kalász), tojássárgáját, és tejfölt teszünk a mixerbe, és sima krémet készítünk.

4. 

A krémet a tésztára öntjük

5. 

Előmelegített sütőbe helyezzük, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük, ameddig a krém nem lesz kemény, és nem kezd sötétedni.

6. A hab készítése

tojásfehérje 3 darab  kristálycukor 4 evőkanál  áfonya befőtt 200 gramm

Sütés közben kemény habot készítünk fehérjéből és cukorból. Leszűrjük az áfonyakompót levét és hagyjuk lecsepegni.

7. 

A majdnem megsült süteményre egyenletesen rászórjuk az áfonyát.

8. 

Az áfonyára óvatosan rárakjuk a habot és kanál segítségével hullámokat alkotunk.

9. 

A süteményt további 8-10 percig sütjük, amíg a hab nem kezd el barnulni.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés