Őszibarackos sütemény
![Őszibarackos sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001286/img_hu_4x3/oszibarackos-sutemeny_00180.jpg)
Nagyon finom, szaftos sütemény, teli őszibarackkal.
recept,recept fotó,őszibarack,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
porcukor | 140 | gramm | |
porcukor | 0 | ||
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 140 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter | |
őszibarack | 800 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6124.jpg)
2.
tojássárgája 8 darab • porcukor 140 gramm • víz 50 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter
Tojássárgáját cukorral kikeverjük.Hozzáöntünk vizet, utána olajat és összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6132.jpg)
3.
tojásfehérje 8 darab • porcukor
A fehérjéhez hozzáadunk egy kanál cukrot és kemény habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6130.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6131.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6134.jpg)
6.
...hozzáadjuk a fehérje habot...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6135.jpg)
7.
...és jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6139.jpg)
8.
A tésztát az elkészített sütő lapra öntjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6142.jpg)
9.
...rá rakjuk az őszibarackokat, minél sűrűbben...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6143.jpg)
10.
...előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb 15 percig. Egy hurka pálcika segítségével próbáljuk ki hogy megsült-e a sütemény. Ha kihúzzuk a pálcikát és száraz és nem ragad akkor kész a sütemény.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6153.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001286/small/IMG_6157.jpg)
Jó étvágyat!