Sütőtök kalács

Hagyományos őszi kalács sütőtökből és lágy vajas tésztából.
recept,recept fotó,hokaido tök,Kalácsok,
Kalácsok
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
137 g
Adag energiatartalma
311 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
cukrozott sűrített tej | 400 1296 | milliliter kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
hokaido tök | 600 240 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
szegfűszeg- őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
szerencsendió, őrölt | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ½ 3 | teáskanál kcal |
Recept
1.
vaj 100 gramm • kristálycukor 50 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1 csipet • finomliszt 250 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2.
hokaido tök 600 gramm
A sütőtököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magos részét és kisebb szeletekre vágjuk. 200°C 30 percig sütjük.

3.
Majd a megsült tököt bot mixer segítségével pépesítjük.

4.
cukrozott sűrített tej 400 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és a tojást.

5.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • citromhéj 1 teáskanál
Citrom héját és a fűszereket.

6.
A tésztát kinyújtjuk és a formába rakjuk.

7.
A tészta tetejére ráöntjük az elkészített tölteléket.

8.
40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!