szakacsreceptek.hu

Sütőtök kalács

Hagyományos őszi kalács sütőtökből és lágy vajas tésztából.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromhéj1teáskanál
Cukrozott sűrített tej400milliliter
Fahéj, őrölt1teáskanál
Finomliszt250gramm
Hokaido tök600gramm
Kristálycukor50gramm
Szegfűszeg- őrölt½teáskanál
Szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1csipet
Tyúk tojás4darab
Vaj100gramm
Őrölt gyömbér½teáskanál

1. 

vaj 100 g  kristálycukor 50 g  tyúk tojás 2 db   1 csipet  finomliszt 250 g

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

hokaido tök 600 g

A sütőtököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magos részét és kisebb szeletekre vágjuk. 200°C 30 percig sütjük.

3. 

Majd a megsült tököt bot mixer segítségével pépesítjük.

4. 

cukrozott sűrített tej 400 ml  tyúk tojás 2 db

Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és a tojást.

5. 

fahéj, őrölt 1 TK  szegfűszeg- őrölt ½ TK  őrölt gyömbér ½ TK  szerencsendió, őrölt ¼ TK  citromhéj 1 TK

Citrom héját és a fűszereket.

6. 

A tésztát kinyújtjuk és a formába rakjuk.

7. 

A tészta tetejére ráöntjük az elkészített tölteléket.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés