szakacsreceptek.hu

Sütőtök kalács

    

Hagyományos őszi kalács sütőtökből és lágy vajas tésztából.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
citromhéj1teáskanál
cukrozott sűrített tej400milliliter
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt250gramm
hokaido tök600gramm
kristálycukor50gramm
szegfűszeg- őrölt½teáskanál
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1csipet
tyúk tojás4darab
vaj100gramm
őrölt gyömbér½teáskanál

1. 

vaj 100 gramm  kristálycukor 50 gramm  tyúk tojás 2 darab   1 csipet  finomliszt 250 gramm

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

hokaido tök 600 gramm

A sütőtököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magos részét és kisebb szeletekre vágjuk. 200°C 30 percig sütjük.

3. 

Majd a megsült tököt bot mixer segítségével pépesítjük.

4. 

cukrozott sűrített tej 400 milliliter  tyúk tojás 2 darab

Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és a tojást.

5. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál  citromhéj 1 teáskanál

Citrom héját és a fűszereket.

6. 

A tésztát kinyújtjuk és a formába rakjuk.

7. 

A tészta tetejére ráöntjük az elkészített tölteléket.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés