Mennyei tökös süti meringaval

Ezúton egy tökből készült édes finomságot mutatunk be, amely finom fahéj és gyömbér illatú, tojásfehérje habbal a tetején.
recept,recept fotó,hokaido tök,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 20 16 | gramm kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 50 337 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 120 417 | gramm kcal | |
hokaido tök | 500 200 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 2 ?? | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 67 | evőkanál kcal | |
őrölt gyömbér | ¾ 4 | teáskanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 120 gramm • vaj 80 gramm • porcukor 40 gramm • víz 1 evőkanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál
A megadott alapanyagokból elkészítjük a tésztát.

2.
A tésztát egy formába nyomkodjuk, és kihúzzuk a széleire is. Egy órára a hűtőbe helyezzük el. Kicsit a villával megszurkáljuk.

3.
hokaido tök 500 gramm • víz
A tök héját lehámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk és a fazékban vízben puhára főzzük. Majd turmixoljuk a tököt.

4.
túró, sima,lágy 250 gramm • tejföl (14-18%) 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 50 gramm • őrölt gyömbér ½ teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • burgonyakeményítő 20 gramm
Egy tálkába belerakjuk a túrót, tejfölt, tojást, cukrot, fűszereket és az egészet együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonyakeményítőt és újra összedolgozzuk.

5.
A végén hozzáadjuk a kihűlt tököt.

6.
dió, darált 50 gramm
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 15 percre 160°C. A félig megsült tésztát megszórjuk őrölt dióval.

7.
A tésztára ráöntjük a túrós-tökös masszát.

8.
Sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 30 percre 160°C.

9.
tojásfehérje 2 darab • porcukor 120 gramm • víz 1 evőkanál • citromlé • só
Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Belekeverjük a cukrot. A végén hozzákeverjük a meleg vizet és egy pár csepp citrom levet.

10.
A meringát (a meringa cukorból és tojásfehérjéből készül) a kicsit kihűlt tésztára kenjük és még további 15 percig sütjük 160° C. A sütit hűlni hagyjuk a sütőben nyitott ajtók mellet.

Jó étvágyat!