RECEPTEK

Mennyei tökös süti meringaval

Mennyei tökös süti meringaval

Ezúton egy tökből készült édes finomságot mutatunk be, amely finom fahéj és gyömbér illatú, tojásfehérje habbal a tetején.

recept,recept fotó,hokaido tök,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő20gramm
citromlé-
dió, darált50gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt120gramm
hokaido tök500gramm
kristálycukor50gramm
porcukor160gramm
-
tejföl (14-18%)2evőkanál
tojásfehérje2darab
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj80gramm
víz-
víz2evőkanál
őrölt gyömbér¾teáskanál

 

Recept

1. 

finomliszt 120 gramm  vaj 80 gramm  porcukor 40 gramm  víz 1 evőkanál  őrölt gyömbér ¼ teáskanál

A megadott alapanyagokból elkészítjük a tésztát.

2. 

A tésztát egy formába nyomkodjuk, és kihúzzuk a széleire is. Egy órára a hűtőbe helyezzük el. Kicsit a villával megszurkáljuk.

3. 

hokaido tök 500 gramm  víz

A tök héját lehámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk és a fazékban vízben puhára főzzük. Majd turmixoljuk a tököt.

4. 

túró, sima,lágy 250 gramm  tejföl (14-18%) 2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  kristálycukor 50 gramm  őrölt gyömbér ½ teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  burgonyakeményítő 20 gramm

Egy tálkába belerakjuk a túrót, tejfölt, tojást, cukrot, fűszereket és az egészet együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonyakeményítőt és újra összedolgozzuk.

5. 

A végén hozzáadjuk a kihűlt tököt.

6. 

dió, darált 50 gramm

A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 15 percre 160°C. A félig megsült tésztát megszórjuk őrölt dióval.

7. 

A tésztára ráöntjük a túrós-tökös masszát.

8. 

Sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 30 percre 160°C.

9. 

tojásfehérje 2 darab  porcukor 120 gramm  víz 1 evőkanál  citromlé 

Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Belekeverjük a cukrot. A végén hozzákeverjük a meleg vizet és egy pár csepp citrom levet.

10. 

A meringát (a meringa cukorból és tojásfehérjéből készül) a kicsit kihűlt tésztára kenjük és még további 15 percig sütjük 160° C. A sütit hűlni hagyjuk a sütőben nyitott ajtók mellet.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit