RECEPTEK

Finom kalács tökkel és sajttal

Finom kalács tökkel és sajttal

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Illatos kalács tökkel, skyr joghurttal és tejszínhabbal.

recept,recept fotó,hokaido tök,skyr joghurt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált

200

1348

gramm

kcal

fahéj, őrölt

0

??

kcal

fahéj, őrölt

1

9

teáskanál

kcal

finomliszt

120

417

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

hokaido tök

300

120

gramm

kcal

kristálycukor

130

523

gramm

kcal

kurkuma fűszerkeverék

0

??

kcal

porcukor

2

78

evőkanál

kcal

repceolaj

100

899

milliliter

kcal

skyr joghurt

200

??

gramm

kcal

szerencsendió, őrölt

0

??

kcal

0

??

kcal

sütőpor

12

9

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

100

64

milliliter

kcal

tyúk tojás

5

440

darab

kcal

őrölt gyömbér

1

5

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

hokaido tök 300 gramm

A tököt megpucoljuk és vastagon lereszeljük.

A tököt megpucoljuk és vastagon lereszeljük....

2. 

tyúk tojás 5 darab 

A tojásokat egy csipetnyi sóval felverjük.

A tojásokat egy csipetnyi sóval felverjük....

3. 

kristálycukor 130 gramm

Cukrot adunk hozzá és az egészet együtt felverjük kb 5 percig, amíg a tartalma négyszeresre nem növekedik.

Cukrot adunk hozzá és az egészet együtt ...

4. 

repceolaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter

Hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindent újra együtt felverünk.

Hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindent újra...

5. 

A tésztához hozzá adjuk a lereszelt tököt.

A tésztához hozzá adjuk a lereszelt tököt....

6. 

finomliszt 120 gramm  sütőpor 12 gramm  dió, darált 200 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt  kurkuma fűszerkeverék

Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a darált diót, csipetnyi kurkumát, csipetnyi szerecsendiót, gyömbért és a fahéjat. Majd ezt az egészet hozzáadjuk a tésztához. Mindent alaposan összekeverünk.

Egy tálba összekeverjük a lisztet a...

7. 

A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük ki. 160° C 35 percig sütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.

A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra...

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  skyr joghurt 200 gramm  porcukor 2 evőkanál

A tejszínt, cukorral és a skyr joghurttal felverjük.

A tejszínt, cukorral és a skyr joghurttal...

9. 

fahéj, őrölt

A masszát a kihűlt kalácsra kenjük és megszórjuk fahéjjal.

A masszát a kihűlt kalácsra kenjük és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés