szakacsreceptek.hu

Finom kalács tökkel és sajttal

Finom kalács tökkel és sajttal

    

Illatos kalács tökkel, skyr joghurttal és tejszínhabbal.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Kalácsok  Szezon - Tök  

 

 
 

1. 

hokaido tök 300 gramm

A tököt megpucoljuk és vastagon lereszeljük.

2. 

tyúk tojás 5 darab 

A tojásokat egy csipetnyi sóval felverjük.

3. 

kristálycukor 130 gramm

Cukrot adunk hozzá és az egészet együtt felverjük kb 5 percig, amíg a tartalma négyszeresre nem növekedik.

4. 

repceolaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter

Hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindent újra együtt felverünk.

5. 

A tésztához hozzá adjuk a lereszelt tököt.

6. 

finomliszt 120 gramm  sütőpor 12 gramm  dió, darált 200 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt  kurkuma fűszerkeverék

Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a darált diót, csipetnyi kurkumát, csipetnyi szerecsendiót, gyömbért és a fahéjat. Majd ezt az egészet hozzáadjuk a tésztához. Mindent alaposan összekeverünk.

7. 

A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük ki. 160° C 35 percig sütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  skyr joghurt 200 gramm  porcukor 2 evőkanál

A tejszínt, cukorral és a skyr joghurttal felverjük.

9. 

fahéj, őrölt

A masszát a kihűlt kalácsra kenjük és megszórjuk fahéjjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés