RECEPTEK

Finom kalács tökkel és sajttal

Finom kalács tökkel és sajttal

Illatos kalács tökkel, skyr joghurttal és tejszínhabbal.

recept,recept fotó,hokaido tök,skyr joghurt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált200gramm
fahéj, őrölt-
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt120gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
hokaido tök300gramm
kristálycukor130gramm
kurkuma fűszerkeverék-
porcukor2evőkanál
repceolaj100milliliter
skyr joghurt200gramm
szerencsendió, őrölt-
-
sütőpor12gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tyúk tojás5darab
őrölt gyömbér1teáskanál

 

Recept

1. 

hokaido tök 300 gramm

A tököt megpucoljuk és vastagon lereszeljük.

2. 

tyúk tojás 5 darab 

A tojásokat egy csipetnyi sóval felverjük.

3. 

kristálycukor 130 gramm

Cukrot adunk hozzá és az egészet együtt felverjük kb 5 percig, amíg a tartalma négyszeresre nem növekedik.

4. 

repceolaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter

Hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindent újra együtt felverünk.

5. 

A tésztához hozzá adjuk a lereszelt tököt.

6. 

finomliszt 120 gramm  sütőpor 12 gramm  dió, darált 200 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt  kurkuma fűszerkeverék

Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a darált diót, csipetnyi kurkumát, csipetnyi szerecsendiót, gyömbért és a fahéjat. Majd ezt az egészet hozzáadjuk a tésztához. Mindent alaposan összekeverünk.

7. 

A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük ki. 160° C 35 percig sütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  skyr joghurt 200 gramm  porcukor 2 evőkanál

A tejszínt, cukorral és a skyr joghurttal felverjük.

9. 

fahéj, őrölt

A masszát a kihűlt kalácsra kenjük és megszórjuk fahéjjal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit