szakacsreceptek.hu

Sütőtök rácsos sütemény

    

Nagyon finom vajas sütemény, telli finom sütőtök töltelékkel és tökmaggal.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
finomliszt200gramm
finomliszt-
habtejszín (30-33%)100milliliter
hokaido tök1200gramm
kristálycukor75gramm
kukoricakeményítő30gramm
porcukor80gramm
sütőpor½teáskanál
tyúk tojás3darab
tökmag, hámozott50gramm
vaj120gramm

1. 

hokaido tök 1200 gramm

A tököt megmossuk, félbe vágjuk és eltávolítjuk a magokat.

2. 

Cikkere vágjuk és a sütőben puhára sütjük.

3. 

Egy kanál segítségével leszedjük a sült tök húsát a héjáról.

4. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 75 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter  kukoricakeményítő 30 gramm

A húsát egy tálba helyezzük el, hozzáadjuk a tojásokat,cukrot,tejfölt és a kukorica keményítőt. Majd botmixer segítségével simára pépesítjük.

5. 

tökmag, hámozott 50 gramm

Hozzáadjuk a nem sózott tökmagot.

6. 

finomliszt 200 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 120 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor ½ teáskanál

Lisztből,cukorból, vajból, tojásból és egy kevés sütő porból tésztát keverünk ki.Majd egy kis időre hűtőbe helyezzük.

7. 

finomliszt

A tésztát lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk és az egyik felét vékony csíkokra vágjuk. Egy másik lisztel meghintet gyúrólapra (20x30 cm) rácsformában rá helyezzük a csíkokat.

8. 

A tészta másik felét ráhelyezzük egy (20x30 cm) sütőlapra. A sütőlapon a tésztát egyenletesen kinyújtjuk és egészen a felső széléig nyomjuk.

9. 

A tésztára rá öntjük a sütőtök tölteléket...

10. 

és rács formában rá rakjuk a tészta csíkokat.

11. 

Forró sütőbe helyezzük a alufóliával letakart tésztát .180°.fokon sütjük 30 percig.

12. 

Eltávolítjuk az alufóliát és további 10-15 percig sütjük. Amikor a sütemény kihűlt szeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés