Sütőtök rácsos sütemény

Nagyon finom vajas sütemény, telli finom sütőtök töltelékkel és tökmaggal.
recept,recept fotó,hokaido tök,tökmag, hámozott,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
hokaido tök | 1200 480 | gramm kcal | |
kristálycukor | 75 302 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 30 109 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
sütőpor | ½ 2 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
tökmag, hámozott | 50 ?? | gramm kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal |
Recept

2.
Cikkere vágjuk és a sütőben puhára sütjük.

3.
Egy kanál segítségével leszedjük a sült tök húsát a héjáról.

4.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 75 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • kukoricakeményítő 30 gramm
A húsát egy tálba helyezzük el, hozzáadjuk a tojásokat,cukrot,tejfölt és a kukorica keményítőt. Majd botmixer segítségével simára pépesítjük.


6.
finomliszt 200 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 120 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor ½ teáskanál
Lisztből,cukorból, vajból, tojásból és egy kevés sütő porból tésztát keverünk ki.Majd egy kis időre hűtőbe helyezzük.

7.
A tésztát lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk és az egyik felét vékony csíkokra vágjuk. Egy másik lisztel meghintet gyúrólapra (20x30 cm) rácsformában rá helyezzük a csíkokat.

8.
A tészta másik felét ráhelyezzük egy (20x30 cm) sütőlapra. A sütőlapon a tésztát egyenletesen kinyújtjuk és egészen a felső széléig nyomjuk.

9.
A tésztára rá öntjük a sütőtök tölteléket...

10.
és rács formában rá rakjuk a tészta csíkokat.

11.
Forró sütőbe helyezzük a alufóliával letakart tésztát .180°.fokon sütjük 30 percig.

12.
Eltávolítjuk az alufóliát és további 10-15 percig sütjük. Amikor a sütemény kihűlt szeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!