szakacsreceptek.hu

Sütőtök szuflé

    

Ha már Halloween-re nem is készülhet el ez a desszert, akkor is jó őszi recept, hiszen itt a sütőtök szezon.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Edámi sajt100gramm
búzadara70gramm
fehérbor, száraz150milliliter
hagyma270gramm
hokaido tök700gramm
repceolaj1evőkanál
szerencsendió, őrölt-
1teáskanál
tyúk tojás3darab
vaj-

1. 

repceolaj 1 evőkanál  hagyma 270 gramm

A hagymát olajon megpirítjuk.

2. 

hokaido tök 700 gramm  fehérbor, száraz 150 milliliter

A tököt félbevágjuk, miután a magokat kikapartuk, a húsát lereszeljük. A reszelt tököt a hagymához keverjük. Leöntjük borral és 15 percig főzzük.

3. 

tyúk tojás 3 darab

A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjéből kemény habot verünk fel.

4. 

A tököt a hagymával egy nagyobb lábosba rakjuk át. Hűlni hagyjuk. A tök húsát botmixerrel pépesítjük.

5. 

Edámi sajt 100 gramm  búzadara 70 gramm   1 teáskanál  szerencsendió, őrölt

Hozzákeverjük a tojássárgákat, sajtot, grízt, egy csipetnyi szerecsendiót és a sót. A végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből készült habot.

6. 

vaj

Vajjal kikent tortaformácskákat megtöltjük a masszával, majd 180 °C megsütjük 25 percig. Mikor langyosra hűlt, akkor kiborítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés