szakacsreceptek.hu

Töltött pogácsa

    

Ízletes sós harapnivaló, amely minden ünnepséget feldob.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Edámi sajt300gramm
burgonya150gramm
finomliszt500gramm
finomliszt-
fokhagyma7gerezd
friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
napraforgó olaj125milliliter
½teáskanál
tartármártás200milliliter
tejföl (14-18%)100gramm
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

burgonya 150 gramm

A burgonyát megmossuk és a héjában megfőzzük. Hagyjuk lehűlni, meghámozzuk és lereszeljük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 20 gramm  finomliszt 500 gramm   ½ teáskanál

Langyos tejben és cukorban elmorzsoljuk a élesztőt, majd kovászt készítünk. Egy tálba lemérjük a lisztet, hozzáadjuk a lereszelt burgonyát és sót. Hozzáöntjük a kovászt.

3. 

napraforgó olaj 125 milliliter  tejföl (14-18%) 100 gramm

Elkezdjük kidolgozni a tésztát, fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a tejfölt.

4. 

A tésztát alaposan kidolgozzuk, letakarjuk és kelni hagyjuk.

5. 

finomliszt

Miután megkelt, liszttel meghintett gyúrólapon vastagra kinyújtjuk. Karikákat vágunk belőle...

6. 

tyúk tojás 1 darab  Edámi sajt 50 gramm

...és ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A karikákat megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

7. 

A pogácsát előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.

8. Töltelék

tartármártás 200 milliliter  Edámi sajt 250 gramm  fokhagyma 7 gerezd

A tartármártást összekeverjük a reszelt sajttal és a préselt fokhagymával.

Töltelék

9. 

A lehűlt pogácsát félbevágjuk és megtöltjük a töltelékkel. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés