Töltött pogácsa
Ízletes sós harapnivaló, amely minden ünnepséget feldob.
recept,recept fotó,Edámi sajt,Edámi sajt,tartármártás,fokhagyma,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 300 | gramm | |
burgonya | 150 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
finomliszt | - | ||
fokhagyma | 7 | gerezd | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 125 | milliliter | |
só | ½ | teáskanál | |
tartármártás | 200 | milliliter | |
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 150 gramm
A burgonyát megmossuk és a héjában megfőzzük. Hagyjuk lehűlni, meghámozzuk és lereszeljük.

2.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 500 gramm • só ½ teáskanál
Langyos tejben és cukorban elmorzsoljuk a élesztőt, majd kovászt készítünk. Egy tálba lemérjük a lisztet, hozzáadjuk a lereszelt burgonyát és sót. Hozzáöntjük a kovászt.

3.
napraforgó olaj 125 milliliter • tejföl (14-18%) 100 gramm
Elkezdjük kidolgozni a tésztát, fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a tejfölt.

4.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, letakarjuk és kelni hagyjuk.

5.
Miután megkelt, liszttel meghintett gyúrólapon vastagra kinyújtjuk. Karikákat vágunk belőle...

6.
tyúk tojás 1 darab • Edámi sajt 50 gramm
...és ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A karikákat megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

7.
A pogácsát előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.

8. Töltelék
tartármártás 200 milliliter • Edámi sajt 250 gramm • fokhagyma 7 gerezd
A tartármártást összekeverjük a reszelt sajttal és a préselt fokhagymával.

9.
A lehűlt pogácsát félbevágjuk és megtöltjük a töltelékkel. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!