Káposztás kalács

Egy nem mindennapi kalács kelt tésztából édes fejes káposztával töltve.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ 2 | teáskanál kcal | |
darás liszt | 400 1396 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
fehérkáposzta | 1 290 | kilogramm kcal | |
friss élesztő | 25 26 | gramm kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept


3.
A vajra rászórjuk a káposztát, elkeverjük és puhára dinszteljük.

4.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • friss élesztő 25 gramm • darás liszt 400 gramm • rétesliszt 200 gramm • vaj 80 gramm • tyúk tojás 2 darab • porcukor 50 gramm • citromhéj ½ teáskanál
Langyos tejbe élesztőt aprítunk, hozzáadunk egy kis cukrot, majd állni hagyjuk. A kész kovászt hozzáöntjük a kimért liszthez, hozzáadunk olvasztott vajat, tojást, cukrot, reszelt citrom héját és egy csipetnyi sót.

5.
Tésztát dagasztunk, majd meleg helyen letakarva hagyjuk megkelni.

6.
mazsola 100 gramm • porcukor 150 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A lehűlt káposztához mazsolát, cukrot, fahéjat és egy csipetnyi sót adunk.

7.
A megkelt tésztát két felé osztjuk. Az első felét sütőlap méretű sütőpapíron vagy sütőfólián kinyújtjuk.

8.
A tésztát a sütőpapírral vagy fóliával együtt beletesszük egy mélyebb sütőlapra (42x32cm). Amennyiben nem szeretnénk sütőpapírt vagy fóliát használni, úgy a tésztát liszttel meghintett gyúrólapon nyújtjuk ki és zsiradékkal kikent, illetve lisztel meghintett sütőlapra helyezzük. A tésztára egyenletesen rárakjuk a káposztás tölteléket.


10.
tyúk tojás 1 darab
A tésztával letakarjuk a káposztát, a széleit benyomkodjuk, hogy az alsó tésztával összeérjen. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

11.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük. A megsült kalácsot megszórjuk porcukorral és hagyjuk kihűlni. Ezt követően szeletelhetjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!