szakacsreceptek.hu

Sült cékla fokhagymával

Kiváló köretként húsokhoz. Sajttal, előételnek is alkalmas. Kitűnő vegetáriánus ebédet készíthetünk belőle kelkáposzta főzelékkel.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Balzsamecet2evőkanál
Cékla1200gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma8gerezd
Olivaolaj30milliliter
Porcukor½teáskanál
½teáskanál
Vaj50gramm
Kelkáposzta főzelék burgonyával

1. 

cékla 1200 g  olivaolaj 30 ml

A céklát meghámozzuk és kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.Egy mélyebb tepsibe olíva olajat öntünk és belerakjuk a cékla szeleteket.

2. 

balzsamecet 2 EK   ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  vaj 50 g  fokhagyma 8 gerezd  porcukor ½ TK

A céklát borecettel megcsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk,vajat és fokhagymát helyezünk rá. A céklát egy kicsit meghintjük porcukorral.

3. 

A céklát le fedjük és előmelegített sütőben 200°C. egy óráig sütjük.

4. 

Egy óra elteltével a céklát megforgatjuk és újra lefedjük, majd a kikapcsolt állapotban lévő sütőben 10 percig még sütni hagyjuk. A sült céklát melegen, kihűlve vagy hidegen tálaljuk.

5. Sült cékla kelkáposzta főzelékkel.

Kelkáposzta főzelék burgonyával recept

Sült cékla kelkáposzta főzelékkel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés