Sült cékla fokhagymával
Kiváló köretként húsokhoz. Sajttal, előételnek is alkalmas. Kitűnő vegetáriánus ebédet készíthetünk belőle kelkáposzta főzelékkel.
recept,recept fotó,cékla,fokhagyma,Zöldség köretek
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
Kelkáposzta főzelék burgonyával recept | - | ||
balzsamecet | 2 | evőkanál | |
cékla | 1200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 8 | gerezd | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
porcukor | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
1.
cékla 1200 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A céklát meghámozzuk és kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.Egy mélyebb tepsibe olíva olajat öntünk és belerakjuk a cékla szeleteket.
2.
balzsamecet 2 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • vaj 50 gramm • fokhagyma 8 gerezd • porcukor ½ teáskanál
A céklát borecettel megcsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk,vajat és fokhagymát helyezünk rá. A céklát egy kicsit meghintjük porcukorral.
3.
A céklát le fedjük és előmelegített sütőben 200°C. egy óráig sütjük.
4.
Egy óra elteltével a céklát megforgatjuk és újra lefedjük, majd a kikapcsolt állapotban lévő sütőben 10 percig még sütni hagyjuk. A sült céklát melegen, kihűlve vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!