RECEPTEK

Sült cékla fokhagymával

Sült cékla fokhagymával

Kiváló köretként húsokhoz. Sajttal, előételnek is alkalmas. Kitűnő vegetáriánus ebédet készíthetünk belőle kelkáposzta főzelékkel.

recept,recept fotó,cékla,fokhagyma,Zöldség köretek

Zöldség köretek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Kelkáposzta főzelék burgonyával recept-
balzsamecet2evőkanál
cékla1200gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma8gerezd
olivaolaj30milliliter
porcukor½teáskanál
½teáskanál
vaj50gramm

 

Recept

1. 

cékla 1200 gramm  olivaolaj 30 milliliter

A céklát meghámozzuk és kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.Egy mélyebb tepsibe olíva olajat öntünk és belerakjuk a cékla szeleteket.

2. 

balzsamecet 2 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  vaj 50 gramm  fokhagyma 8 gerezd  porcukor ½ teáskanál

A céklát borecettel megcsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk,vajat és fokhagymát helyezünk rá. A céklát egy kicsit meghintjük porcukorral.

3. 

A céklát le fedjük és előmelegített sütőben 200°C. egy óráig sütjük.

4. 

Egy óra elteltével a céklát megforgatjuk és újra lefedjük, majd a kikapcsolt állapotban lévő sütőben 10 percig még sütni hagyjuk. A sült céklát melegen, kihűlve vagy hidegen tálaljuk.

5. Sült cékla kelkáposzta főzelékkel.

Kelkáposzta főzelék burgonyával recept

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit