szakacsreceptek.hu

Rántott őzlábgomba

Rántott őzlábgomba

    

Ízletes ebéd vagy vacsora az erdőből. Köretként burgonyapürét, burgonyasalátát vagy éppen friss kenyeret szolgálhatunk fel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

őzlábgomba 8 darab

Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk és a gombafejeket a száruktól leválasztjuk.

2. 

finomliszt 150 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  tyúk tojás 1 darab 

A lisztből, a tejből, a tojásból és a sóból készítsünk egy aránylag ritka tésztát. Ha sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet, ha ritka, akkor még lisztet. Fokozatosan belemártjuk a gombafejeket a tésztába ...

3. 

fritőzolaj

... és forró olajba tesszük. Rövid ideig sütjük ...

4. 

... megfordítjuk a gombákat és megsütjük a másik oldalról.

5. 

Kivesszük az olajból a gombafejeket, hagyjuk lecsöpögni, egy konyhai papírtörlőre és kissé kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés