Rántott őzlábgomba
Ízletes ebéd vagy vacsora az erdőből. Köretként burgonyapürét, burgonyasalátát vagy éppen friss kenyeret szolgálhatunk fel.
recept,recept fotó,őzlábgomba,Húsnélküli ételek,,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 150 | gramm | |
fritőzolaj | - | ||
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
őzlábgomba | 8 | darab |
Recept
1.
őzlábgomba 8 darab
Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk és a gombafejeket a száruktól leválasztjuk.
2.
finomliszt 150 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só
A lisztből, a tejből, a tojásból és a sóból készítsünk egy aránylag ritka tésztát. Ha sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet, ha ritka, akkor még lisztet. Fokozatosan belemártjuk a gombafejeket a tésztába ...
4.
... megfordítjuk a gombákat és megsütjük a másik oldalról.
5.
Kivesszük az olajból a gombafejeket, hagyjuk lecsöpögni, egy konyhai papírtörlőre és kissé kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat!