szakacsreceptek.hu

Török kenyér- Bazlama

Török kenyér- Bazlama

    

Pihe-puha és nagyon könnyű török kenyérféle a bazlama, hasonlít a pitára, csak pufibb és levegősebb.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Kenyér  Laktózmentes  

 

1. A kovász elkészítése

szárított (instant) élesztő 2 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  víz 2 deciliter  rétesliszt 80 gramm

Az élesztőt, lisztet és a cukrot elkeverjük vízzel, 10 percre félretesszük meleg helyre.

A kovász elkészítése

2. 

rétesliszt 400 gramm   1 teáskanál  napraforgó olaj 1 evőkanál

A kovászból, lisztből, sóból és olajból tésztát dolgozunk ki, és letakarva két órát hagyjuk kelni.

3. 

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületre öntjük, kicsit átdolgozzuk, hurkává sodorjuk, és 2 egyforma részre vágjuk.

4. 

tyúk tojás 1 darab  szezámmag  lenmag

Megkenjük őket felvert tojással, megszórjuk len vagy szezám maggal. Aranysárgára sütjük 180°C.

Jó étvágyat!

kristálycukor1evőkanál
lenmag-
napraforgó olaj1evőkanál
rétesliszt480gramm
szezámmag-
szárított (instant) élesztő2teáskanál
1teáskanál
tyúk tojás1darab
víz2deciliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés