szakacsreceptek.hu

Gyors hamburger bajor vagdaltból zsemlében

Gyors hamburger bajor vagdaltból zsemlében

    

Kedvenc hamburger egy gyors vacsorához

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. Összetevők elkészítése

zsemle 10 darab

A zsemléket félbevágjuk, és egy nagy tálcára rakjuk őket szétnyitva.

Összetevők elkészítése

2. 

fehérkáposzta 200 gramm

A káposztát vékony, rövidebb csíkokra vágjuk.

3. 

hagyma 150 gramm

A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, szeletekre vágjuk és szétszedjük.

4. 

csemege uborka 100 gramm

Az uborkát hosszában vágjuk szeletekre.

5. 

paradicsom 150 gramm

A paradicsomot megmossuk és vékony karikákra vágjuk.

6. 

szárított paradicsom 30 gramm

A hamburgerek ízének változatossá tételéhez szárított paradicsomot is használhatunk, amelyet csíkokra vágunk.

7. 

bajor vagdalt 400 gramm

A bajor vagdaltat szeletekre vágjuk, úgy vágjuk , hogy beleférjen a zsemlébe.

8. 

napraforgó olaj

A vagdalt húst serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán megpirítjuk.

9. Hamburgerek készítése

teljes zsírtartalmú mustár 10 teáskanál

Minden zsemle alsó felét megkenünk mustárral, és a forró vagdalt húst rá teszünk. A vagdalt húsra tegyünk megfelelő mennyiségű káposztát és hagymát.

Hamburgerek készítése

10. 

ketchup

A hagymára paradicsomot és szeletelt uborkát teszünk. Végül hozzáadjuk a ketchupot. Zárjuk be a zsemléket, finoman nyomjuk meg és azonnal tálaljuk.

11. 

Ha a hamburgert nem fogyasztják el azonnal az elkészítés után, egyenként tegyük őket mikroten tasakba, vagy csomagoljuk be élelmiszer alufóliába, és tároljuk a hűtőszekrényben. A további tálalás előtt melegítsük fel őket a tasakkal együtt mikrohullámú sütőben 10-15 másodpercig a legnagyobb teljesítményen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés