Narancsos sütemény dióval és karamellben

Krémes sütemény könnyed tejszínhabbal, teli ropogós diós grillázzsal, amely biztosan elnyeri tetszését.
recept,recept fotó,narancslé,dió,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 250 1685 | gramm kcal | |
habfixáló | 24 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 750 2333 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 350 1407 | gramm kcal | |
méz | 75 246 | gramm kcal | |
narancslé | 500 ?? | milliliter kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 8 456 | darab kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliás puding -por | 100 ?? | gramm kcal | |
víz | 200 442 | milliliter kcal |
Recept

2.
dió 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 8 gramm
A diót ledaráljuk. A lisztet sütőporral keverjük.


4.
A tojássárgájába belekeverjük a diót, majd részenként felváltva belekeverjük a lisztet...

5.
...és fehérjéből készült habot.


7.
15 percig 180°C fokon sütjük.


9.
kristálycukor 150 gramm • vaj 200 gramm
A narancslét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá. Felforraljuk.

10.
tyúk tojás 4 darab • víz 200 milliliter • vaníliás puding -por 100 gramm
Egy tálkában a tojásokat és a vizet keverünk el, majd belekeverjük a pudingport.

11.
Az egészet beleöntjük a narancslébe, és sűrűre főzzük.

12.
A forró krémet a tortalapra simítjuk. Hagyjuk kihűlni.

13. Ropogós diós grillázs
kristálycukor 200 gramm • méz 75 gramm • dió 150 gramm
Cukrot karamellizálunk, és mézet keverünk bele. A diót vastagabbra vagdossuk fel.

14.
Hozzákeverjük a diót.


16.
A megdermedt kemény grillázst leszedjük az alufóliáról és egy vágódeszkán darabokra szeleteljük.

17.
habtejszín (30-33%) 750 milliliter • habfixáló 24 gramm
A tejszínt habfixálóval felverjük és rákenjük a narancsos krémre. A tetejét megszórjuk a grillázzsal és felvágjuk nagyobb (10x10cm)-s kockákra, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!