Narancsos sütemény dióval és karamellben
![Narancsos sütemény dióval és karamellben](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001321/img_hu_4x3/narancsos-sutemeny-dioval-es-karamellben_00180.jpg)
Krémes sütemény könnyed tejszínhabbal, teli ropogós diós grillázzsal, amely biztosan elnyeri tetszését.
recept,recept fotó,narancslé,dió,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 250 | gramm | |
habfixáló | 24 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 750 | milliliter | |
kristálycukor | 350 | gramm | |
méz | 75 | gramm | |
narancslé | 500 | milliliter | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | 0 | ||
vaníliás puding -por | 100 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8245.jpg)
2.
dió 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 8 gramm
A diót ledaráljuk. A lisztet sütőporral keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8247.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8253.jpg)
4.
A tojássárgájába belekeverjük a diót, majd részenként felváltva belekeverjük a lisztet...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8250.jpg)
5.
...és fehérjéből készült habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8255.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8259.jpg)
7.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8270.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8262.jpg)
9.
kristálycukor 150 gramm • vaj 200 gramm
A narancslét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá. Felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8263.jpg)
10.
tyúk tojás 4 darab • víz 200 milliliter • vaníliás puding -por 100 gramm
Egy tálkában a tojásokat és a vizet keverünk el, majd belekeverjük a pudingport.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8267.jpg)
11.
Az egészet beleöntjük a narancslébe, és sűrűre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8274.jpg)
12.
A forró krémet a tortalapra simítjuk. Hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8338.jpg)
13. Ropogós diós grillázs
kristálycukor 200 gramm • méz 75 gramm • dió 150 gramm
Cukrot karamellizálunk, és mézet keverünk bele. A diót vastagabbra vagdossuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8289.jpg)
14.
Hozzákeverjük a diót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8293.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8295.jpg)
16.
A megdermedt kemény grillázst leszedjük az alufóliáról és egy vágódeszkán darabokra szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8297.jpg)
17.
habtejszín (30-33%) 750 milliliter • habfixáló 24 gramm
A tejszínt habfixálóval felverjük és rákenjük a narancsos krémre. A tetejét megszórjuk a grillázzsal és felvágjuk nagyobb (10x10cm)-s kockákra, majd tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001321/small/IMG_8341.jpg)
Jó étvágyat!