szakacsreceptek.hu

Narancsos sütemény dióval és karamellben

    

Krémes sütemény könnyed tejszínhabbal, teli ropogós diós grillázzsal, amely biztosan elnyeri tetszését.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
dió250gramm
habfixáló24gramm
habtejszín (30-33%)750milliliter
kristálycukor350gramm
méz 75gramm
narancslé500milliliter
porcukor100gramm
rétesliszt100gramm
rétesliszt-
sütőpor8gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
tyúk tojás4darab
vaj200gramm
vaj0
vaníliás puding -por100gramm
víz200milliliter

1. 

tojássárgája 8 darab  porcukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

dió 100 gramm  rétesliszt 100 gramm  sütőpor 8 gramm

A diót ledaráljuk. A lisztet sütőporral keverjük.

3. 

tojásfehérje 8 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

A tojássárgájába belekeverjük a diót, majd részenként felváltva belekeverjük a lisztet...

5. 

...és fehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát liszttel meghintett és vajjal kikent sütőlapra (40x30cm).

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

8. Narancsos krém

narancslé 500 milliliter

A narancsokat kifacsarjuk.

Narancsos krém

9. 

kristálycukor 150 gramm  vaj 200 gramm

A narancslét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá. Felforraljuk.

10. 

tyúk tojás 4 darab  víz 200 milliliter  vaníliás puding -por 100 gramm

Egy tálkában a tojásokat és a vizet keverünk el, majd belekeverjük a pudingport.

11. 

Az egészet beleöntjük a narancslébe, és sűrűre főzzük.

12. 

A forró krémet a tortalapra simítjuk. Hagyjuk kihűlni.

13. Ropogós diós grillázs

kristálycukor 200 gramm  méz  75 gramm  dió 150 gramm

Cukrot karamellizálunk, és mézet keverünk bele. A diót vastagabbra vagdossuk fel.

Ropogós diós grillázs

14. 

Hozzákeverjük a diót.

15. 

vaj

A forró masszát kiöntjük egy vajjal kikent alufóliára, és hagyjuk megdermedni.

16. 

A megdermedt kemény grillázst leszedjük az alufóliáról és egy vágódeszkán darabokra szeleteljük.

17. 

habtejszín (30-33%) 750 milliliter  habfixáló 24 gramm

A tejszínt habfixálóval felverjük és rákenjük a narancsos krémre. A tetejét megszórjuk a grillázzsal és felvágjuk nagyobb (10x10cm)-s kockákra, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés