szakacsreceptek.hu

Narancsos sütemény dióval és karamellben

Krémes sütemény könnyed tejszínhabbal, teli ropogós diós grillázzsal, amely biztosan elnyeri tetszését.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió250gramm
Habfixáló24gramm
Habtejszín (30-33%)750milliliter
Kristálycukor350gramm
Méz 75gramm
Narancslé500milliliter
Porcukor100gramm
Rétesliszt100gramm
Rétesliszt
Sütőpor8gramm
Tojásfehérje8darab
Tojássárgája8darab
Tyúk tojás4darab
Vaj200gramm
Vaj
Vaníliás puding -por100gramm
Víz200milliliter

1. 

tojássárgája 8 db  porcukor 100 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

dió 100 g  rétesliszt 100 g  sütőpor 8 g

A diót ledaráljuk. A lisztet sütőporral keverjük.

3. 

tojásfehérje 8 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

A tojássárgájába belekeverjük a diót, majd részenként felváltva belekeverjük a lisztet...

5. 

...és fehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát liszttel meghintett és vajjal kikent sütőlapra (40x30cm).

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

8. Narancsos krém

narancslé 500 ml

A narancsokat kifacsarjuk.

Narancsos krém

9. 

kristálycukor 150 g  vaj 200 g

A narancslét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá. Felforraljuk.

10. 

tyúk tojás 4 db  víz 200 ml  vaníliás puding -por 100 g

Egy tálkában a tojásokat és a vizet keverünk el, majd belekeverjük a pudingport.

11. 

Az egészet beleöntjük a narancslébe, és sűrűre főzzük.

12. 

A forró krémet a tortalapra simítjuk. Hagyjuk kihűlni.

13. Ropogós diós grillázs

kristálycukor 200 g  méz  75 g  dió 150 g

Cukrot karamellizálunk, és mézet keverünk bele. A diót vastagabbra vagdossuk fel.

Ropogós diós grillázs

14. 

Hozzákeverjük a diót.

15. 

vaj

A forró masszát kiöntjük egy vajjal kikent alufóliára, és hagyjuk megdermedni.

16. 

A megdermedt kemény grillázst leszedjük az alufóliáról és egy vágódeszkán darabokra szeleteljük.

17. 

habtejszín (30-33%) 750 ml  habfixáló 24 g

A tejszínt habfixálóval felverjük és rákenjük a narancsos krémre. A tetejét megszórjuk a grillázzsal és felvágjuk nagyobb (10x10cm)-s kockákra, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés