Narancsos sütemény dióval és karamellben
Krémes sütemény könnyed tejszínhabbal, teli ropogós diós grillázzsal, amely biztosan elnyeri tetszését.
recept,recept fotó,narancslé,dió,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 250 | gramm | |
habfixáló | 24 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 750 | milliliter | |
kristálycukor | 350 | gramm | |
méz | 75 | gramm | |
narancslé | 500 | milliliter | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | 0 | ||
vaníliás puding -por | 100 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
2.
dió 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 8 gramm
A diót ledaráljuk. A lisztet sütőporral keverjük.
4.
A tojássárgájába belekeverjük a diót, majd részenként felváltva belekeverjük a lisztet...
5.
...és fehérjéből készült habot.
7.
15 percig 180°C fokon sütjük.
9.
kristálycukor 150 gramm • vaj 200 gramm
A narancslét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá. Felforraljuk.
10.
tyúk tojás 4 darab • víz 200 milliliter • vaníliás puding -por 100 gramm
Egy tálkában a tojásokat és a vizet keverünk el, majd belekeverjük a pudingport.
11.
Az egészet beleöntjük a narancslébe, és sűrűre főzzük.
12.
A forró krémet a tortalapra simítjuk. Hagyjuk kihűlni.
13. Ropogós diós grillázs
kristálycukor 200 gramm • méz 75 gramm • dió 150 gramm
Cukrot karamellizálunk, és mézet keverünk bele. A diót vastagabbra vagdossuk fel.
14.
Hozzákeverjük a diót.
16.
A megdermedt kemény grillázst leszedjük az alufóliáról és egy vágódeszkán darabokra szeleteljük.
17.
habtejszín (30-33%) 750 milliliter • habfixáló 24 gramm
A tejszínt habfixálóval felverjük és rákenjük a narancsos krémre. A tetejét megszórjuk a grillázzsal és felvágjuk nagyobb (10x10cm)-s kockákra, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!