Gyümölcsös sütemény kefíres zselével
![Gyümölcsös sütemény kefíres zselével](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000385/img_hu_4x3/gyumolcsos-sutemeny-kefires-zselevel_00180.jpg)
Nyári frissítő sütemény
recept,recept fotó,kefír,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
citromhéj | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
gyümölcs, különböző | 800 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kefír | 1000 | gramm | |
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
porcukor | 320 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zselatin sűrítő | 100 | gramm |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • porcukor 190 gramm • vaníliacukor 12 gramm
Egy tálban tojást, cukrot és vanília cukrot kézi habverővel kikeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1201.jpg)
2.
citromhéj • napraforgó olaj 150 milliliter
A tálba hozzáadunk egy egész citrom reszelt héját és olajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1204.jpg)
3.
finomliszt 200 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm • só
Egy másik tálban lisztet keverünk össze puding porral és egy csipet sóval. A lisztkeveréket belekeverjük a másik masszába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1207.jpg)
4.
A tésztát ráöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra. 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1213.jpg)
5.
kefír 1000 gramm • citrom 1 darab • porcukor 130 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • zselatin sűrítő 100 gramm • gyümölcs, különböző 500 gramm
A kefírt összekeverjük porcukorral, és egy egész citrom reszelt héjával és levével. Az egészet picit felmelegítjük. Tejszínhabot készítünk tejszínből és együtt a zselatin fix-el (melyet a csomagoláson lévő utasítás szerint készítünk el)belekeverjük a kefíres masszába. Hozzákeverünk gyümölcsdarabkákat. A kefírnek azért kell kicsit langyosnak lennie, hogy a zselét szét tudjuk keverni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1211.jpg)
6.
gyümölcs, különböző 300 gramm
A tölteléket a piskótalapon egyenletesen szétkenjük, és megszórjuk gyümölcsdarabokkal, majd 3 órán át hűtőben állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000385/small/IMG_1215.jpg)
Jó étvágyat!