szakacsreceptek.hu

Gyümölcsös sütemény kefíres zselével

    

Nyári frissítő sütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tyúk tojás 6 darab  porcukor 190 gramm  vaníliacukor 12 gramm

Egy tálban tojást, cukrot és vanília cukrot kézi habverővel kikeverünk.

2. 

citromhéj  napraforgó olaj 150 milliliter

A tálba hozzáadunk egy egész citrom reszelt héját és olajat.

3. 

finomliszt 200 gramm  vaníliás puding -por 40 gramm 

Egy másik tálban lisztet keverünk össze puding porral és egy csipet sóval. A lisztkeveréket belekeverjük a másik masszába.

4. 

A tésztát ráöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra. 180°C-on kb. 25 percig sütjük.

5. 

kefír 1000 gramm  citrom 1 darab  porcukor 130 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  zselatin sűrítő 100 gramm  gyümölcs, különböző 500 gramm

A kefírt összekeverjük porcukorral, és egy egész citrom reszelt héjával és levével. Az egészet picit felmelegítjük. Tejszínhabot készítünk tejszínből és együtt a zselatin fix-el (melyet a csomagoláson lévő utasítás szerint készítünk el)belekeverjük a kefíres masszába. Hozzákeverünk gyümölcsdarabkákat. A kefírnek azért kell kicsit langyosnak lennie, hogy a zselét szét tudjuk keverni.

6. 

gyümölcs, különböző 300 gramm

A tölteléket a piskótalapon egyenletesen szétkenjük, és megszórjuk gyümölcsdarabokkal, majd 3 órán át hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés