Likőrös csokoládészelet
Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.
recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
habfixáló | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 190 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojáslikőr | 250 | milliliter | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 120 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1.
tojásfehérje 6 darab • tojássárgája 6 darab • porcukor 100 gramm • víz 50 milliliter
Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.
3.
...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.
5.
180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.
6. Csokoládés-likőrös vajas krém
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 60 gramm
Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.
9.
A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...
11.
...és végül beledolgozzuk a vajat.
12. Összerakjuk a süteményt :)
tojáslikőr 100 milliliter
A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.
13.
Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.
14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 20 gramm • porcukor 30 gramm
Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.
15.
Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.
Jó étvágyat!