szakacsreceptek.hu

Likőrös csokoládészelet

Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.

 

Adag: 25

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tojásfehérje 6 db  tojássárgája 6 db  porcukor 100 g  víz 50 ml

Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.

2. 

rétesliszt 120 g  sütőpor 10 g

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport...

3. 

...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm) öntjük.

5. 

180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.

6. Csokoládés-likőrös vajas krém

zsírszegény tej 1,5% 1 l  vaníliás puding -por 120 g  kristálycukor 60 g

Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.

Csokoládés-likőrös vajas krém

7. 

vaj 200 g  porcukor 60 g

Vajat cukorral keverünk ki.

8. 

főzőcsokoládé 200 g

Csokoládét vízfürdőben olvasztjuk fel.

9. 

A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...

10. 

tojáslikőr 150 ml

...majd a tojáslikőrt...

11. 

...és végül beledolgozzuk a vajat.

12. Összerakjuk a süteményt :)

tojáslikőr 100 ml

A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.

Összerakjuk a süteményt :)

13. 

Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.

14. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  habfixáló 20 g  porcukor 30 g

Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.

15. 

csokoládé  napraforgó olaj

Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés