Likőrös csokoládészelet
![Likőrös csokoládészelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001198/img_hu_4x3/likoros-csokoladeszelet_00180.jpg)
Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.
recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
habfixáló | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 190 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojáslikőr | 250 | milliliter | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 120 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1.
tojásfehérje 6 darab • tojássárgája 6 darab • porcukor 100 gramm • víz 50 milliliter
Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2892.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2894.jpg)
3.
...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2900.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2903.jpg)
5.
180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2913.jpg)
6. Csokoládés-likőrös vajas krém
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 60 gramm
Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2884.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2883.jpg)
9.
A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2904.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2907.jpg)
11.
...és végül beledolgozzuk a vajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2909.jpg)
12. Összerakjuk a süteményt :)
tojáslikőr 100 milliliter
A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2915.jpg)
13.
Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2916.jpg)
14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 20 gramm • porcukor 30 gramm
Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2920.jpg)
15.
Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001198/small/IMG_2929.jpg)
Jó étvágyat!