RECEPTEK

Likőrös csokoládészelet

Likőrös csokoládészelet

Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.

recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
főzőcsokoládé200gramm
habfixáló20gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor60gramm
napraforgó olaj-
porcukor190gramm
rétesliszt120gramm
rétesliszt-
sütőpor10gramm
tojásfehérje6darab
tojáslikőr250milliliter
tojássárgája6darab
vaj-
vaj200gramm
vaníliás puding -por120gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%1liter

 

Recept

1. 

tojásfehérje 6 darab  tojássárgája 6 darab  porcukor 100 gramm  víz 50 milliliter

Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.

2. 

rétesliszt 120 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport...

3. 

...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm) öntjük.

5. 

180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.

6. Csokoládés-likőrös vajas krém

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  vaníliás puding -por 120 gramm  kristálycukor 60 gramm

Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.

7. 

vaj 200 gramm  porcukor 60 gramm

Vajat cukorral keverünk ki.

8. 

főzőcsokoládé 200 gramm

Csokoládét vízfürdőben olvasztjuk fel.

9. 

A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...

10. 

tojáslikőr 150 milliliter

...majd a tojáslikőrt...

11. 

...és végül beledolgozzuk a vajat.

12. Összerakjuk a süteményt :)

tojáslikőr 100 milliliter

A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.

13. 

Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 20 gramm  porcukor 30 gramm

Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.

15. 

csokoládé  napraforgó olaj

Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit