Karamellás maxi képviselő fánk

Imádja a képviselő fánkot, de tartanak az elkészítésétől, vagy attól, hogy nem sikerül? Próbálják ki ezt a maxi képviselő fánkot, nem bánják meg. Nagyon finom, és az elkészítésénél garantáljuk a sikert :)
recept,recept fotó,kristálycukor,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
235 g
Adag energiatartalma
565 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
nagy
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 155 538 | gramm kcal | |
habfixáló | 15 53 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
karamell puding- por | 80 284 | gramm kcal | |
kristálycukor | 225 905 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 305 2239 | gramm kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 288 | milliliter kcal |
Recept

3.
Közepes lángon 10 percig főzzük, állandó keverés mellett.


5.
A tészta felét egyenletesen beletesszük a szilikon kalácsformába (28cm átmérő), amennyiben más formát használunk, sütőpapírral béleljük ki.

6.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Sütés közben a sütőt nem nyitjuk ki!

7.
A kihűlt tésztalapot fejjel lefelé kiborítjuk egy nagyobb tányérra. A kihűlt formába belerakjuk a tészta másik felét.

8.
Ugyanúgy sütjük mint az első felét, majd hűlni hagyjuk.

9.
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • kristálycukor 25 gramm • karamell puding- por 80 gramm
Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot készítünk. Hűlni hagyjuk.

11.
A vajat hozzátesszük a pudinghoz, majd sima krémet keverünk ki. A krémet rákenjük a tányéron elkészített tésztára.

12.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 15 gramm
Tejszínhabot készítünk, majd rákenjük a krémre. A tejszínhabra rátesszük a másik tésztalapot - ezt már nem fejjel lefelé :)

13.
kristálycukor 200 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Cukrot karamellizálunk. Óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és szétkeverjük.

14.
A karamellt a képviselőfánkra öntjük és egy ecset segítségével a széleit is megkenjük vele.

15.
Majd a hűtőbe rakjuk min. 6 órára. Tálalás előtt tortaszeletekre vágjuk (ajánlunk fogazott kést használni, és óvatosan vágjuk.

Jó étvágyat!