Karamellás maxi képviselő fánk
![Karamellás maxi képviselő fánk](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001386/img_hu_4x3/karamellas-maxi-kepviselo-fank_00180.jpg)
Imádja a képviselő fánkot, de tartanak az elkészítésétől, vagy attól, hogy nem sikerül? Próbálják ki ezt a maxi képviselő fánkot, nem bánják meg. Nagyon finom, és az elkészítésénél garantáljuk a sikert :)
recept,recept fotó,kristálycukor,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 155 | gramm | |
habfixáló | 15 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
karamell puding- por | 80 | gramm | |
kristálycukor | 225 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 305 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0125.jpg)
3.
Közepes lángon 10 percig főzzük, állandó keverés mellett.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0127.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0137.jpg)
5.
A tészta felét egyenletesen beletesszük a szilikon kalácsformába (28cm átmérő), amennyiben más formát használunk, sütőpapírral béleljük ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0141.jpg)
6.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Sütés közben a sütőt nem nyitjuk ki!
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0144.jpg)
7.
A kihűlt tésztalapot fejjel lefelé kiborítjuk egy nagyobb tányérra. A kihűlt formába belerakjuk a tészta másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0147.jpg)
8.
Ugyanúgy sütjük mint az első felét, majd hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0156.jpg)
9.
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • kristálycukor 25 gramm • karamell puding- por 80 gramm
Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot készítünk. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0135.jpg)
11.
A vajat hozzátesszük a pudinghoz, majd sima krémet keverünk ki. A krémet rákenjük a tányéron elkészített tésztára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0151.jpg)
12.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 15 gramm
Tejszínhabot készítünk, majd rákenjük a krémre. A tejszínhabra rátesszük a másik tésztalapot - ezt már nem fejjel lefelé :)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0157.jpg)
13.
kristálycukor 200 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Cukrot karamellizálunk. Óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és szétkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0162.jpg)
14.
A karamellt a képviselőfánkra öntjük és egy ecset segítségével a széleit is megkenjük vele.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0166.jpg)
15.
Majd a hűtőbe rakjuk min. 6 órára. Tálalás előtt tortaszeletekre vágjuk (ajánlunk fogazott kést használni, és óvatosan vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0172.jpg)
Jó étvágyat!