szakacsreceptek.hu

Epres sütemény tofuval

    

Lágy eper íz, csokoládés tejszínhab és tofu amit nem lehet érezni a sütemény ízében.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát egy sütőlapra helyezzük rá ( a papírral együtt amire rá volt tekerve). Amennyiben nagyobb a sütőlap mit a tészta, alufóliával töltsük ki a tészta nélküli helyeket hogy a tészta formája meg maradjon.

2. 

tofu, fehér 360 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  tyúk tojás 3 darab  szamócás puding -por 37 gramm

A tálkába belerakjuk az apróra vágott tofut, tejet öntünk hozzá, tojást, cukrot és a pudingport is bele szórjuk. Botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk és a tésztára öntjük.

3. 

Előmelegített sütőben 180°C sütjük 40 percig. Majd hűlni hagyjuk.

4. Epres zselé

szamóca befőtt 410 gramm  tortazselé, piros 15 gramm  víz 25 milliliter

Az eper befőttet leszűrjük. 25 ml vízben és 225 ml befőtt lében zselatint keverünk el és az utasítás szerint elkészítjük a zselatint. Mivel keményebb zselatint szeretnénk kapni így több zselatint használunk mint ami az utasításon szerepel.

Epres zselé

5. 

Az epreket (cca 150 g) összetörjük és a zselatinba keverjük.

6. 

Ezután ráöntjük a süteményre és hagyjuk megkeményedni.

7. Csokoládés tejszínhab

főzőcsokoládé  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 10 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt, cukorral és fixálóval felverjük. Hozzákeverünk két kávéskanálnyi olvasztott csokoládét.

Csokoládés tejszínhab

8. 

csokoládé

A tejszínhabot a kemény zselére kenjük és csokoládéval díszítjük.

9. 

Kocka szeletekre vágjuk és máris fogyaszthatjuk a finom süteményt.

10. 

Ha szép kocka szeleteket szeretnénk kapni, először levágjuk a széleit és csak utána vágjuk fel a süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés