Epres sütemény tofuval

Lágy eper íz, csokoládés tejszínhab és tofu amit nem lehet érezni a sütemény ízében.
recept,recept fotó,tofu, fehér,szamóca befőtt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
habfixáló | 10 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
leveles tészta | 275 ?? | gramm kcal | |
szamóca befőtt | 410 ?? | gramm kcal | |
szamócás puding -por | 37 ?? | gramm kcal | |
tofu, fehér | 360 303 | gramm kcal | |
tortazselé, piros | 15 ?? | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 25 56 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát egy sütőlapra helyezzük rá ( a papírral együtt amire rá volt tekerve). Amennyiben nagyobb a sütőlap mit a tészta, alufóliával töltsük ki a tészta nélküli helyeket hogy a tészta formája meg maradjon.

2.
tofu, fehér 360 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 3 darab • szamócás puding -por 37 gramm
A tálkába belerakjuk az apróra vágott tofut, tejet öntünk hozzá, tojást, cukrot és a pudingport is bele szórjuk. Botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk és a tésztára öntjük.

3.
Előmelegített sütőben 180°C sütjük 40 percig. Majd hűlni hagyjuk.

4. Epres zselé
szamóca befőtt 410 gramm • tortazselé, piros 15 gramm • víz 25 milliliter
Az eper befőttet leszűrjük. 25 ml vízben és 225 ml befőtt lében zselatint keverünk el és az utasítás szerint elkészítjük a zselatint. Mivel keményebb zselatint szeretnénk kapni így több zselatint használunk mint ami az utasításon szerepel.

5.
Az epreket (cca 150 g) összetörjük és a zselatinba keverjük.

6.
Ezután ráöntjük a süteményre és hagyjuk megkeményedni.

7. Csokoládés tejszínhab
főzőcsokoládé • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt, cukorral és fixálóval felverjük. Hozzákeverünk két kávéskanálnyi olvasztott csokoládét.


9.
Kocka szeletekre vágjuk és máris fogyaszthatjuk a finom süteményt.

10.
Ha szép kocka szeleteket szeretnénk kapni, először levágjuk a széleit és csak utána vágjuk fel a süteményt.

Jó étvágyat!