Cheesecake áfonyás tejszínhabbal

Egy mennyei cheesecake gyümölcsös tejszínhabbal megbolondítva. A receptben kis 20 cm-es tortaformát használunk, így ha több személy számára szeretnénk elkészíteni a süteményt, úgy duplázzuk meg a hozzávalókat és használjunk nagyobb formát.
recept,recept fotó,mascarpone,kompót leve,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | gramm kcal | |
kompót leve | 150 87 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 90 362 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 100 170 | gramm kcal | |
vaj | 75 551 | gramm kcal | |
vajas száraz keksz | 150 735 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 1 54 | evőkanál kcal | |
átlátszó tortazselé-por | 6 23 | gramm kcal |
Recept
1. A piskóta elkészítése
vajas száraz keksz 150 gramm • vaj 75 gramm
Konyharobotban vagy más eszközzel aprítsuk fel a háztartási kekszet. Keverjük össze puha vajjal. Amikor készen van a homogén massza, akkor kenjük a vajjal kikent forma (kb. 20 cm átmérő) aljára és nyomkodjuk le.

2. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 1 darab • mascarpone 250 gramm • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 100 gramm • vaníliacukor 24 gramm • kristálycukor 90 gramm • só • vaníliás puding -por 1 evőkanál
Egy nagyobb tálba tegyünk tojást, mascarpone sajtot, túrót, cukrot, egy csipetnyi sót és pudingport. Keverjük össze.

3.
A tölteléket öntsük a formába a háztartási kekszből készült alapra.

4.
Előmelegített sütőben a legmagasabb fokozaton sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet a minimumra csökkentjük és további 50-60 percig sütjük. A sütést követően a cheesecake közepe még félig folyékonynak fog tűnni, de a kihűlést követően megszilárdul. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni, majd a hűtőbe helyezzük.

5.
kompót leve 150 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • átlátszó tortazselé-por 6 gramm • habtejszín (30-33%) 250 gramm
Egy lábasba beleöntjük a kedvenc kompótunk levét, mi áfonya levet használtunk. Hozzáadjuk a zselatint, cukrot és egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről és állandó keverés mellett megvárjuk, amíg lehűl. Amikor már eléggé lehűlt, akkor hozzákeverjük a tejszínből elkészített kemény habhoz.

6.
A gyümölcsös tejszínhabot rákenjük a lehűtött cheesecake-re.

7.
A tetejére reszelt fehér csokoládét szórunk és elegyenesítjük. A jól lehűtött süteményt felszeletelve tálalhatjuk.

Jó étvágyat!