RECEPTEK

Cheesecake áfonyás tejszínhabbal

Cheesecake áfonyás tejszínhabbal

Egy mennyei cheesecake gyümölcsös tejszínhabbal megbolondítva. A receptben kis 20 cm-es tortaformát használunk, így ha több személy számára szeretnénk elkészíteni a süteményt, úgy duplázzuk meg a hozzávalókat és használjunk nagyobb formát.

recept,recept fotó,mascarpone,kompót leve,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehércsokoládé-
habtejszín (30-33%)250gramm
kompót leve150milliliter
kristálycukor90gramm
kristálycukor2evőkanál
mascarpone250gramm
-
tyúk tojás1darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom100gramm
vaj75gramm
vajas száraz keksz150gramm
vaníliacukor24gramm
vaníliás puding -por1evőkanál
átlátszó tortazselé-por6gramm

 

Recept

1. A piskóta elkészítése

vajas száraz keksz 150 gramm  vaj 75 gramm

Konyharobotban vagy más eszközzel aprítsuk fel a háztartási kekszet. Keverjük össze puha vajjal. Amikor készen van a homogén massza, akkor kenjük a vajjal kikent forma (kb. 20 cm átmérő) aljára és nyomkodjuk le.

2. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 1 darab  mascarpone 250 gramm  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 100 gramm  vaníliacukor 24 gramm  kristálycukor 90 gramm    vaníliás puding -por 1 evőkanál

Egy nagyobb tálba tegyünk tojást, mascarpone sajtot, túrót, cukrot, egy csipetnyi sót és pudingport. Keverjük össze.

3. 

A tölteléket öntsük a formába a háztartási kekszből készült alapra.

4. 

Előmelegített sütőben a legmagasabb fokozaton sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet a minimumra csökkentjük és további 50-60 percig sütjük. A sütést követően a cheesecake közepe még félig folyékonynak fog tűnni, de a kihűlést követően megszilárdul. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni, majd a hűtőbe helyezzük.

5. 

kompót leve 150 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  átlátszó tortazselé-por 6 gramm  habtejszín (30-33%) 250 gramm

Egy lábasba beleöntjük a kedvenc kompótunk levét, mi áfonya levet használtunk. Hozzáadjuk a zselatint, cukrot és egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről és állandó keverés mellett megvárjuk, amíg lehűl. Amikor már eléggé lehűlt, akkor hozzákeverjük a tejszínből elkészített kemény habhoz.

6. 

A gyümölcsös tejszínhabot rákenjük a lehűtött cheesecake-re.

7. 

fehércsokoládé

A tetejére reszelt fehér csokoládét szórunk és elegyenesítjük. A jól lehűtött süteményt felszeletelve tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés