RECEPTEK

Kávés szelet

Kávés szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Lágy kakaós piskóta, kávés krém és tejszín.

recept,recept fotó,kakaó,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),őrölt szemes kávé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete kávé- instant1evőkanál
habfixáló5gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó2evőkanál
karamell puding- por60gramm
kristálycukor140gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor90gramm
rétesliszt100gramm
sütőpor10gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm
vaníliacukor10gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter
őrölt szemes kávé1evőkanál

 

Recept

1. Piskótatészta elkészítése

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 140 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál  víz 50 milliliter  kakaó 2 evőkanál  rétesliszt 100 gramm  sütőpor 10 gramm  tojásfehérje 4 darab  őrölt szemes kávé 1 evőkanál

A sárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzákeverjük az olajat, langyos vizet, kakaót, kávét, sütőporral kevert lisztet és a végén a fehérjéből készített kemény habot.

A sárgáját cukorral habosra keverjük,...

2. Sütés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 30x25cm) öntjük. 170°C-on kb 20 percig sütjük.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe...

3. Kávés krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  karamell puding- por 60 gramm  fekete kávé- instant 1 evőkanál

Először pudingot főzünk: egy tálban kevés tejben (a többit feltesszük főlni) karamellás pudingport és instant kávét keverünk el. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű kását főzünk. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.

Először pudingot főzünk: egy tálban kevés...

4. 

vaj 200 gramm  porcukor 90 gramm

A hideg pudingba fokozatosan puha vajat keverünk, hozzáadjuk a cukrot és lágy krémet készítünk.

A hideg pudingba fokozatosan puha vajat keverünk,...

5. Tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  vaníliacukor 10 gramm  habfixáló 5 gramm

Elektromos habverővel kemény habot készítünk tejszínből és vaníliacukorból.

Elektromos habverővel kemény habot készítünk...

6. Megtöltés és díszítés

A piskótalapra rákenjük a kávés krémet, majd elegyenesítjük.

A piskótalapra rákenjük a kávés krémet, majd...

7. 

A krémre rákenjük a tejszínhabot és egy villa segítségével csíkokat húzunk a tetején. Megszórjuk kakaóval, kávéval vagy reszelt csokoládéval. A süteményt hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt kockákra vágjuk.

A krémre rákenjük a tejszínhabot és egy villa...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés