Kávés szelet
![Kávés szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001268/img_hu_4x3/kaves-szelet_00180.jpg)
Lágy kakaós piskóta, kávés krém és tejszín.
recept,recept fotó,kakaó,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),őrölt szemes kávé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 1 | evőkanál | |
habfixáló | 5 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
karamell puding- por | 60 | gramm | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 90 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter | |
őrölt szemes kávé | 1 | evőkanál |
Recept
1. Piskótatészta elkészítése
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 140 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • víz 50 milliliter • kakaó 2 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 10 gramm • tojásfehérje 4 darab • őrölt szemes kávé 1 evőkanál
A sárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzákeverjük az olajat, langyos vizet, kakaót, kávét, sütőporral kevert lisztet és a végén a fehérjéből készített kemény habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9894.jpg)
2. Sütés
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 30x25cm) öntjük. 170°C-on kb 20 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9904.jpg)
3. Kávés krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • karamell puding- por 60 gramm • fekete kávé- instant 1 evőkanál
Először pudingot főzünk: egy tálban kevés tejben (a többit feltesszük főlni) karamellás pudingport és instant kávét keverünk el. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű kását főzünk. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9902.jpg)
4.
vaj 200 gramm • porcukor 90 gramm
A hideg pudingba fokozatosan puha vajat keverünk, hozzáadjuk a cukrot és lágy krémet készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9908.jpg)
5. Tejszínhab elkészítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • vaníliacukor 10 gramm • habfixáló 5 gramm
Elektromos habverővel kemény habot készítünk tejszínből és vaníliacukorból.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9911.jpg)
6. Megtöltés és díszítés
A piskótalapra rákenjük a kávés krémet, majd elegyenesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9909.jpg)
7.
A krémre rákenjük a tejszínhabot és egy villa segítségével csíkokat húzunk a tetején. Megszórjuk kakaóval, kávéval vagy reszelt csokoládéval. A süteményt hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt kockákra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001268/small/IMG_9967.jpg)
Jó étvágyat!