szakacsreceptek.hu

Kávés szelet

Lágy kakaós piskóta, kávés krém és tejszín.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete kávé- instant1evőkanál
Habfixáló5gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kakaó2evőkanál
Karamell puding- por60gramm
Kristálycukor140gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor90gramm
Rétesliszt100gramm
Sütőpor10gramm
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Vaj200gramm
Vaníliacukor10gramm
Víz50milliliter
Zsírszegény tej 1,5%500milliliter
Őrölt szemes kávé1evőkanál

1. Piskótatészta elkészítése

tojássárgája 4 db  kristálycukor 140 g  napraforgó olaj 2 EK  víz 50 ml  kakaó 2 EK  rétesliszt 100 g  sütőpor 10 g  tojásfehérje 4 db  őrölt szemes kávé 1 EK

A sárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzákeverjük az olajat, langyos vizet, kakaót, kávét, sütőporral kevert lisztet és a végén a fehérjéből készített kemény habot.

Piskótatészta elkészítése

2. Sütés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 30x25cm) öntjük. 170°C-on kb 20 percig sütjük.

Sütés

3. Kávés krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 500 ml  karamell puding- por 60 g  fekete kávé- instant 1 EK

Először pudingot főzünk: egy tálban kevés tejben (a többit feltesszük főlni) karamellás pudingport és instant kávét keverünk el. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű kását főzünk. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.

Kávés krém elkészítése

4. 

vaj 200 g  porcukor 90 g

A hideg pudingba fokozatosan puha vajat keverünk, hozzáadjuk a cukrot és lágy krémet készítünk.

5. Tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 ml  vaníliacukor 10 g  habfixáló 5 g

Elektromos habverővel kemény habot készítünk tejszínből és vaníliacukorból.

Tejszínhab elkészítése

6. Megtöltés és díszítés

A piskótalapra rákenjük a kávés krémet, majd elegyenesítjük.

Megtöltés és díszítés

7. 

A krémre rákenjük a tejszínhabot és egy villa segítségével csíkokat húzunk a tetején. Megszórjuk kakaóval, kávéval vagy reszelt csokoládéval. A süteményt hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt kockákra vágjuk.

 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés