Kávés szelet

Lágy kakaós piskóta, kávés krém és tejszín.
recept,recept fotó,kakaó,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),őrölt szemes kávé,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
113 g
Adag energiatartalma
317 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 1 43 | evőkanál kcal | |
habfixáló | 5 18 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
karamell puding- por | 60 213 | gramm kcal | |
kristálycukor | 140 563 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
porcukor | 90 350 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 10 37 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal | |
őrölt szemes kávé | 1 45 | evőkanál kcal |
Recept
1. Piskótatészta elkészítése
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 140 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • víz 50 milliliter • kakaó 2 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 10 gramm • tojásfehérje 4 darab • őrölt szemes kávé 1 evőkanál
A sárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzákeverjük az olajat, langyos vizet, kakaót, kávét, sütőporral kevert lisztet és a végén a fehérjéből készített kemény habot.

2. Sütés
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 30x25cm) öntjük. 170°C-on kb 20 percig sütjük.

3. Kávés krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • karamell puding- por 60 gramm • fekete kávé- instant 1 evőkanál
Először pudingot főzünk: egy tálban kevés tejben (a többit feltesszük főlni) karamellás pudingport és instant kávét keverünk el. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű kását főzünk. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.

4.
vaj 200 gramm • porcukor 90 gramm
A hideg pudingba fokozatosan puha vajat keverünk, hozzáadjuk a cukrot és lágy krémet készítünk.

5. Tejszínhab elkészítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • vaníliacukor 10 gramm • habfixáló 5 gramm
Elektromos habverővel kemény habot készítünk tejszínből és vaníliacukorból.

6. Megtöltés és díszítés
A piskótalapra rákenjük a kávés krémet, majd elegyenesítjük.

7.
A krémre rákenjük a tejszínhabot és egy villa segítségével csíkokat húzunk a tetején. Megszórjuk kakaóval, kávéval vagy reszelt csokoládéval. A süteményt hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt kockákra vágjuk.

Jó étvágyat!