szakacsreceptek.hu

Ribizlis piskóta

    

A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete ribizli500gramm
kristálycukor180gramm
napraforgó olaj100milliliter
porcukor-
rétesliszt220gramm
rétesliszt-
1csipet
sütőpor1csomag
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj-
víz100milliliter

1. 

fekete ribizli 500 gramm

A ribizlit mossuk meg, jól csepegtessük le.

2. 

rétesliszt 220 gramm  sütőpor 1 csomag

A sütőporral vegyített lisztet alaposan keverjük össze.

3. 

tojásfehérje 6 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 180 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

A sárgákhoz adjunk hozzá vizet, olajat és keverjük össze.

6. 

Hozzá szórjuk a lisztet.

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8. 

vaj  rétesliszt

Egyengessük a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe ( 42x32 cm) .

9. 

A fekete ribizli szemeket szórjuk a tésztára.

10. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

11. 

porcukor

Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak fel. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés