Aludttejből készült sütemény
![Aludttejből készült sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000154/img_hu_4x3/aludttejbol-keszult-sutemeny_00180.jpg)
A sütemény készülhet fehér joghurtból, kefirből vagy aludttejből. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.
recept,recept fotó,savanyított tej,kakaó,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládés müzli | 2 | deciliter | |
darás liszt | 6 | deciliter | |
kakaó | 4 | evőkanál | |
kristálycukor | 4 | deciliter | |
olivaolaj | 1 | deciliter | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
savanyított tej | 6 | deciliter | |
szódabikarbóna | 2 | teáskanál | |
vaníliacukor | 10 | gramm |
Recept
1. Elkészítés
savanyított tej 6 deciliter • kristálycukor 4 deciliter
Az aludttejet (kefirt, házi fehér joghurtot) beleöntjük egy tálba, hozzászórjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000154/small/1.jpg)
2.
olivaolaj 1 deciliter • vaníliacukor 10 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • kakaó 4 evőkanál
Hozzáadjuk az olíva olajat, vanília cukrot, szódabikarbónát és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ügyelünk arra, hogy a szódabikarbónát alaposan elkeverjük.
3.
darás liszt 6 deciliter
A masszába hozzákeverünk lisztet, majd az egészet simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük (a sütőlapot kikenhetjük vajjal, és meghinthetjük liszttel - így nem szükséges sütőpapírt használni).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000154/small/2.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000154/small/3.jpg)
5. Sütés
Az elkészített kalácsot előmelegített sütőben közepes hófokon kb 30 percig sütjük. Egy fa hurkapálcika segítségével kipróbáljuk, hogy a sütemény elkészült e, úgy hogy beleszúrjuk, és amennyiben már a pálcikán nem maradt tészta a kihúzást követően, úgy már a sütemény készen van.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000154/small/4.jpg)
6. Tálalás
porcukor 2 evőkanál
Amennyiben a süteményt szeretnénk ízesebbre elkészíteni, úgy a tetejét megkenjük barack lekvárral, és leöntjük olvasztott csokoládéval. Végül kockákra vágjuk. Amennyiben nem teszünk a tetejére lekvárt és csokoládét, úgy elegendő megszórni porcukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000154/small/5.jpg)
Jó étvágyat!