szakacsreceptek.hu

Aludttejből készült sütemény

A sütemény készülhet fehér joghurtból, kefirből vagy aludttejből. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csokoládés müzli2deciliter
Darás liszt6deciliter
Kakaó4evőkanál
Kristálycukor4deciliter
Olivaolaj1deciliter
Porcukor2evőkanál
Savanyított tej6deciliter
Szódabikarbóna2teáskanál
Vaníliacukor10gramm

1. Elkészítés

savanyított tej 6 dl  kristálycukor 4 dl

Az aludttejet (kefirt, házi fehér joghurtot) beleöntjük egy tálba, hozzászórjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.

Elkészítés

2. 

olivaolaj 1 dl  vaníliacukor 10 g  szódabikarbóna 2 TK  kakaó 4 EK

Hozzáadjuk az olíva olajat, vanília cukrot, szódabikarbónát és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ügyelünk arra, hogy a szódabikarbónát alaposan elkeverjük.

3. 

darás liszt 6 dl

A masszába hozzákeverünk lisztet, majd az egészet simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük (a sütőlapot kikenhetjük vajjal, és meghinthetjük liszttel - így nem szükséges sütőpapírt használni).

4. 

csokoládés müzli 2 dl

A tészta tetejét megszórjuk müzlivel.

5. Sütés

Az elkészített kalácsot előmelegített sütőben közepes hófokon kb 30 percig sütjük. Egy fa hurkapálcika segítségével kipróbáljuk, hogy a sütemény elkészült e, úgy hogy beleszúrjuk, és amennyiben már a pálcikán nem maradt tészta a kihúzást követően, úgy már a sütemény készen van.

Sütés

6. Tálalás

porcukor 2 EK

Amennyiben a süteményt szeretnénk ízesebbre elkészíteni, úgy a tetejét megkenjük barack lekvárral, és leöntjük olvasztott csokoládéval. Végül kockákra vágjuk. Amennyiben nem teszünk a tetejére lekvárt és csokoládét, úgy elegendő megszórni porcukorral.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés