RECEPTEK

Aludttejből készült sütemény

Aludttejből készült sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A sütemény készülhet fehér joghurtból, kefirből vagy aludttejből. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.

recept,recept fotó,savanyított tej,kakaó,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládés müzli

2

840

deciliter

kcal

darás liszt

6

2095

deciliter

kcal

kakaó

4

123

evőkanál

kcal

kristálycukor

4

1608

deciliter

kcal

olivaolaj

1

879

deciliter

kcal

porcukor

2

78

evőkanál

kcal

savanyított tej

6

343

deciliter

kcal

szódabikarbóna

2

0

teáskanál

kcal

vaníliacukor

10

37

gramm

kcal

 

Recept

1. Elkészítés

savanyított tej 6 deciliter  kristálycukor 4 deciliter

Az aludttejet (kefirt, házi fehér joghurtot) beleöntjük egy tálba, hozzászórjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.

Az aludttejet (kefirt, házi fehér joghurtot)...

2. 

olivaolaj 1 deciliter  vaníliacukor 10 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál  kakaó 4 evőkanál

Hozzáadjuk az olíva olajat, vanília cukrot, szódabikarbónát és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ügyelünk arra, hogy a szódabikarbónát alaposan elkeverjük.

3. 

darás liszt 6 deciliter

A masszába hozzákeverünk lisztet, majd az egészet simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük (a sütőlapot kikenhetjük vajjal, és meghinthetjük liszttel - így nem szükséges sütőpapírt használni).

A masszába hozzákeverünk lisztet, majd az...

4. 

csokoládés müzli 2 deciliter

A tészta tetejét megszórjuk müzlivel.

A tészta tetejét megszórjuk müzlivel....

5. Sütés

Az elkészített kalácsot előmelegített sütőben közepes hófokon kb 30 percig sütjük. Egy fa hurkapálcika segítségével kipróbáljuk, hogy a sütemény elkészült e, úgy hogy beleszúrjuk, és amennyiben már a pálcikán nem maradt tészta a kihúzást követően, úgy már a sütemény készen van.

Az elkészített kalácsot előmelegített...

6. Tálalás

porcukor 2 evőkanál

Amennyiben a süteményt szeretnénk ízesebbre elkészíteni, úgy a tetejét megkenjük barack lekvárral, és leöntjük olvasztott csokoládéval. Végül kockákra vágjuk. Amennyiben nem teszünk a tetejére lekvárt és csokoládét, úgy elegendő megszórni porcukorral.

Amennyiben a süteményt szeretnénk ízesebbre...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés