Gomba leves

Őszi leves friss erdei száraz és vajgombából.
recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,petrezselyem zöldje,Gombalevesek,,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
darás liszt | 125 437 | gramm kcal | |
erdei gombák | 500 110 | gramm kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
hagyma | 90 40 | gramm kcal | |
köménymag, darált | 1 17 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 30 14 | gramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 3 0 | liter kcal |
Recept
1.
erdei gombák 500 gramm
Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk. Száraz gombáknak a kalapjairól óvatosan lekaparva távolítsuk el a fenyő tűket és egyéb szennyeződéseket . A vajgomba kalapjairól húzzuk le a bőrt. Minden gombát félbevágunk, és ellenőrizzük, hogy nem férges-e.

2.
Ezután folyó víz alatt a gombákat megmossuk, felvágjuk és ...


4.
A vizet le öntjük róla.

5.
víz 2.5 liter • köménymag, darált 1 teáskanál • só 2 teáskanál
Tegyük ezután a gombákat egy edénybe, adjunk hozzá vizet, köményt, sót és forraljuk fel. Főzzük 20 percig.

6.
burgonya 500 gramm
Amíg a gomba fő, tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk apró kockákra a burgonyát. A gomba főzési ideje leteltével adjuk hozzá őket, és főzzük együtt még20 percig.

7.
darás liszt 125 gramm • tyúk tojás 1 darab
Gyúrjunk össze a szilárd tésztát lisztből és a tojásból.

8.
Reszeljük le a tésztát...

9.
... és öntsük a levesbe, 10 percig főzzük.

10. Rántás
sertészsír 30 gramm • hagyma 90 gramm • finomliszt 40 gramm • víz ½ liter
Egy edényben zsiradékon süsük meg az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet egy picit sütjük. Hozzáöntsük a vizet és a rántást szétfőzzük.

11.
A levesbe szűrjük a rántást és felforraljuk a levest.



Jó étvágyat!