RECEPTEK

Gomba leves

Gomba leves

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Őszi leves friss erdei száraz és vajgombából.

recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,petrezselyem zöldje,Gombalevesek,,Laktózmentes

Gombalevesek

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

500

460

gramm

kcal

darás liszt

125

437

gramm

kcal

erdei gombák

500

110

gramm

kcal

finomliszt

40

139

gramm

kcal

hagyma

90

40

gramm

kcal

köménymag, darált

1

17

teáskanál

kcal

petrezselyem zöldje

30

14

gramm

kcal

sertészsír

30

269

gramm

kcal

2

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

víz

0

??

kcal

víz

3

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

erdei gombák 500 gramm

Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk. Száraz gombáknak a kalapjairól óvatosan lekaparva távolítsuk el a fenyő tűket és egyéb szennyeződéseket . A vajgomba kalapjairól húzzuk le a bőrt. Minden gombát félbevágunk, és ellenőrizzük, hogy nem férges-e.

Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk....

2. 

Ezután folyó víz alatt a gombákat megmossuk, felvágjuk és ...

Ezután folyó víz alatt a gombákat megmossuk,...

3. 

víz

.. leforrázzuk őket forrásban lévő vízben egy percig.

.. leforrázzuk őket forrásban lévő vízben...

4. 

A vizet le öntjük róla.

A vizet le öntjük róla....

5. 

víz 2.5 liter  köménymag, darált 1 teáskanál   2 teáskanál

Tegyük ezután a gombákat egy edénybe, adjunk hozzá vizet, köményt, sót és forraljuk fel. Főzzük 20 percig.

Tegyük ezután a gombákat egy edénybe, adjunk...

6. 

burgonya 500 gramm

Amíg a gomba fő, tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk apró kockákra a burgonyát. A gomba főzési ideje leteltével adjuk hozzá őket, és főzzük együtt még20 percig.

Amíg a gomba fő, tisztítsuk meg, mossuk meg és...

7. 

darás liszt 125 gramm  tyúk tojás 1 darab

Gyúrjunk össze a szilárd tésztát lisztből és a tojásból.

Gyúrjunk össze a szilárd tésztát lisztből...

8. 

Reszeljük le a tésztát...

Reszeljük le a tésztát......

9. 

... és öntsük a levesbe, 10 percig főzzük.

... és öntsük a levesbe, 10 percig főzzük....

10. Rántás

sertészsír 30 gramm  hagyma 90 gramm  finomliszt 40 gramm  víz ½ liter

Egy edényben zsiradékon süsük meg az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet egy picit sütjük. Hozzáöntsük a vizet és a rántást szétfőzzük.

Egy edényben zsiradékon süsük meg az apróra...

11. 

A levesbe szűrjük a rántást és felforraljuk a levest.

A levesbe szűrjük a rántást és felforraljuk a...

12. 

petrezselyem zöldje 30 gramm

A petrezselyem zöldjét megmossuk apróra vágjuk fel-

A petrezselyem zöldjét megmossuk apróra vágjuk...

13. 

Hozzáadjuk a leveshez, ízlés szerint sózzuk és tálalhatjuk.

Hozzáadjuk a leveshez, ízlés szerint sózzuk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés