szakacsreceptek.hu

Gomba leves

Gomba leves

    

Őszi leves friss erdei száraz és vajgombából.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

1. 

erdei gombák 500 gramm

Az összegyűjtött gombákat megtisztítjuk. Száraz gombáknak a kalapjairól óvatosan lekaparva távolítsuk el a fenyő tűket és egyéb szennyeződéseket . A vajgomba kalapjairól húzzuk le a bőrt. Minden gombát félbevágunk, és ellenőrizzük, hogy nem férges-e.

2. 

Ezután folyó víz alatt a gombákat megmossuk, felvágjuk és ...

3. 

víz

.. leforrázzuk őket forrásban lévő vízben egy percig.

4. 

A vizet le öntjük róla.

5. 

víz 2.5 liter  köménymag, darált 1 teáskanál   2 teáskanál

Tegyük ezután a gombákat egy edénybe, adjunk hozzá vizet, köményt, sót és forraljuk fel. Főzzük 20 percig.

6. 

burgonya 500 gramm

Amíg a gomba fő, tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk apró kockákra a burgonyát. A gomba főzési ideje leteltével adjuk hozzá őket, és főzzük együtt még20 percig.

7. 

darás liszt 125 gramm  tyúk tojás 1 darab

Gyúrjunk össze a szilárd tésztát lisztből és a tojásból.

8. 

Reszeljük le a tésztát...

9. 

... és öntsük a levesbe, 10 percig főzzük.

10. Rántás

sertészsír 30 gramm  hagyma 90 gramm  finomliszt 40 gramm  víz ½ liter

Egy edényben zsiradékon süsük meg az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet egy picit sütjük. Hozzáöntsük a vizet és a rántást szétfőzzük.

Rántás

11. 

A levesbe szűrjük a rántást és felforraljuk a levest.

12. 

petrezselyem zöldje 30 gramm

A petrezselyem zöldjét megmossuk apróra vágjuk fel-

13. 

Hozzáadjuk a leveshez, ízlés szerint sózzuk és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
darás liszt125gramm
erdei gombák500gramm
finomliszt40gramm
hagyma90gramm
köménymag, darált1teáskanál
petrezselyem zöldje30gramm
sertészsír30gramm
2teáskanál
-
tyúk tojás1darab
víz-
víz3liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés