Póréhagymakrém leves

Nagyon finom és egészséges leves. Só és szerecsendió használata nélkül gyermekek számára is kiváló. Kis kockákra vágott pirított kenyérrel tálaljuk. Érdekes és lágyan édes ízét a levesben megtalálható céklagaluskák biztosítják.
recept,recept fotó,póréhagyma,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek,Receptek babáknak
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Céklás galuska recept | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 350 322 | gramm kcal | |
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
póréhagyma | 700 322 | gramm kcal | |
szerencsendió, őrölt | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1.
burgonya 350 gramm • víz 2 liter • só 1 teáskanál
A krumplikat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd 5 percig sós vízben főzzük.


3.
Hozzáadjuk a krumplihoz, és együtt 20 percig főzzük.

4.
Botmixerrel pépesítjük.

5.
szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál
A pépesített levest újra felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi szerecsendiót és...

6.
finomliszt 20 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter
... tejfölben elkevert lisztet. Kis ideig tovább főzzük.


Jó étvágyat!