Póréhagymakrém leves
Nagyon finom és egészséges leves. Só és szerecsendió használata nélkül gyermekek számára is kiváló. Kis kockákra vágott pirított kenyérrel tálaljuk. Érdekes és lágyan édes ízét a levesben megtalálható céklagaluskák biztosítják.
recept,recept fotó,póréhagyma,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Céklás galuska recept | - | ||
burgonya | 350 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
póréhagyma | 700 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1.
burgonya 350 gramm • víz 2 liter • só 1 teáskanál
A krumplikat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd 5 percig sós vízben főzzük.
3.
Hozzáadjuk a krumplihoz, és együtt 20 percig főzzük.
4.
Botmixerrel pépesítjük.
5.
szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál
A pépesített levest újra felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi szerecsendiót és...
6.
finomliszt 20 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter
... tejfölben elkevert lisztet. Kis ideig tovább főzzük.
Jó étvágyat!