szakacsreceptek.hu

Póréhagymakrém leves

Nagyon finom és egészséges leves. Só és szerecsendió használata nélkül gyermekek számára is kiváló. Kis kockákra vágott pirított kenyérrel tálaljuk. Érdekes és lágyan édes ízét a levesben megtalálható céklagaluskák biztosítják.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 35 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Burgonya350gramm
Finomliszt20gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Póréhagyma700gramm
Szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1teáskanál
Víz2liter
Céklás galuska

1. 

burgonya 350 g  víz 2 l   1 TK

A krumplikat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd 5 percig sós vízben főzzük.

2. 

póréhagyma 700 g

A póréhagymát megmossuk és felszeleteljük.

3. 

Hozzáadjuk a krumplihoz, és együtt 20 percig főzzük.

4. 

Botmixerrel pépesítjük.

5. 

szerencsendió, őrölt ¼ TK

A pépesített levest újra felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi szerecsendiót és...

6. 

finomliszt 20 g  habtejszín (30-33%) 250 ml

... tejfölben elkevert lisztet. Kis ideig tovább főzzük.

7. 

A levest nagyobb lyukú szűrő segítségével leszűrjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés