szakacsreceptek.hu

Céklás galuska

Érdekes ízű, lágyan édeskés galuska.

 

Adag: 2

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Búzadara100gramm
Cékla150gramm
Finomliszt20gramm
Tyúk tojás1darab
Víz

1. 

cékla 150 g

A céklát megmossuk és vízben megfőzzük.

2. 

Kihűlés után meghámozzuk és finomra (kására) ledaráljuk.

3. 

tyúk tojás 1 db

Tojást adunk hozzá.

4. 

búzadara 100 g  finomliszt 20 g

Hozzáadjuk a darát és a lisztet. Közepesen sűrű tésztát készítünk.

5. 

víz 

Galuska szaggatón forró sós vízbe szaggatjuk.

6. 

A galuskákat 8 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

7. Tálalási javaslat

A galuskákat krémlevesekhez, illetve sajtszósszal leöntve főételként is tálalhatjuk.

Tálalási javaslat

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés