szakacsreceptek.hu

Céklás galuska

    

Érdekes ízű, lágyan édeskés galuska.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
búzadara100gramm
cékla150gramm
finomliszt20gramm
-
tyúk tojás1darab
víz-

1. 

cékla 150 gramm

A céklát megmossuk és vízben megfőzzük.

2. 

Kihűlés után meghámozzuk és finomra (kására) ledaráljuk.

3. 

tyúk tojás 1 darab

Tojást adunk hozzá.

4. 

búzadara 100 gramm  finomliszt 20 gramm

Hozzáadjuk a darát és a lisztet. Közepesen sűrű tésztát készítünk.

5. 

víz 

Galuska szaggatón forró sós vízbe szaggatjuk.

6. 

A galuskákat 8 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

7. Tálalási javaslat

A galuskákat krémlevesekhez, illetve sajtszósszal leöntve főételként is tálalhatjuk.

Tálalási javaslat

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés