Linguine cukorborsóval
Fantasztikus recept tésztára cukorborsóval, fokhagymával és gombával. A recepthez használható olyan gomba, amelyet az adott évszakban frissen be lehet szerezni. A tésztából is használható akár spagetti vagy bucatini is.
recept,recept fotó, linguine tészta ,Cukorborsó,Tészták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
linguine tészta | 160 | gramm | |
Cukorborsó | 75 | gramm | |
cherry paradicsom | 100 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
shiitake-gomba | 50 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
1.
linguine tészta 160 gramm • víz 1.5 liter • só 1 teáskanál
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.
2.
olivaolaj 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd • shiitake-gomba 50 gramm
Mély serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk a vastagra vágott fokhagymát és a felszeletelt friss gombát.
3.
Cukorborsó 75 gramm • cherry paradicsom 100 gramm
Hozzáadjuk a félbevágott friss cukorborsót és a félbevágott cherry paradicsomokat.
4.
A majdnem kész tésztát beletesszük a serpenyőbe, hozzáadunk egy kis vizet a lábasból, amelyben a tésztát főztük. Elkeverjük, hogy az ízek összeérjenek, majd kb egy percig fedő alatt pároljuk.
Jó étvágyat!