RECEPTEK

Tészta feketebab-mártással

Tészta feketebab-mártással

Nagyon finom, laktató étel, Ázsiában ismertebb nevén "Jajangmyeon". Általában sertéshússal készítik. Ebben a receptben marhahúsból készítjük el, de nagyon finom csirkehúsból is vagy esetleg tofuból.

recept,recept fotó,marhahús - rostélyos,fekete babpaszta,tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű,Tészták,Kóreai konyha,Kínai konyha,Laktózmentes

Tészták

Kóreai konyha

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya100gramm
burgonyakeményítő2teáskanál
cukkini100gramm
fehér retek100gramm
fekete babpaszta6evőkanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1evőkanál
marhahús - rostélyos400gramm
repceolaj5evőkanál
salátauborka1darab
szezámmag2evőkanál
½teáskanál
tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű600gramm
víz700milliliter
víz2liter

 

Recept

1. 

marhahús - rostélyos 400 gramm  repceolaj 3 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A húst kis kockákra szeleteljük fel és forró olajon hirtelen aranybarnára pirítjuk.

2. 

burgonya 100 gramm  hagyma 100 gramm  cukkini 100 gramm  fehér retek 100 gramm

A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és kis darabokra szeleteljük fel.

3. 

A zöldséget a húshoz adjuk.

4. 

Az egészet együtt pirítjuk, többször megkeverjük.

5. 

repceolaj 2 evőkanál

A serpenyő közepére helyet csinálunk és egy kevés olajat öntünk bele.

6. 

fekete babpaszta 6 evőkanál

A pasztát az olajon pirítjuk egy percig és közben kevergetjük.

7. 

Majd minden egybe keverünk.

8. 

víz 500 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál

Vizet adunk hozzá, vagy húslevest, cukorral ízesítjük, megkeverjük és kb 10 percig főzzük.

9. 

burgonyakeményítő 2 teáskanál  víz 200 milliliter

A keményítőt vízben összekeverjük...

10. 

...és a forró mártáshoz keverjük, amely gyorsan besűrűsödik és máris kész a finom mártás.

11. 

szezámmag 2 evőkanál

Szezám magot szárazon megpirítjuk.

12. 

salátauborka 1 darab  tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű 600 gramm  víz 2 liter   ½ teáskanál

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk Uborkával díszítjük és a pirított szezám maggal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés