Bucatini rukkolával és szárított sertés sonkával.
A Bucatini ősi tésztafajta, eredete visszanyúlik a középkorba és a spagettihez hasonlóan alapvető szerepet játszik az olasz tésztakultúrában.
recept,recept fotó,Bucatini - tészta,rukkola,szárított sertés sonka,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Bucatini - tészta | 160 | gramm | |
Parmezán sajt | 20 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 150 | gramm | |
rukkola | 50 | gramm | |
szárított sertés sonka | 40 | gramm | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 3 | liter |
Recept
1.
Bucatini - tészta 160 gramm • só 3 teáskanál • víz 3 liter
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.
3.
Egy perc után, öntjük le hideg vízzel hogy egy kicsit hűljön és le tudjuk hámozni.
4.
Egy kés hegyével lyukasszuk ki a héját és óvatosan hámozzuk le, de akár könnyedén le is húzható.
5.
A meghámozott paradicsomot vágjuk apróra.
7.
Hozzá adjuk a paradicsomot...
8.
...és főzzük össze.
9.
Hozzáadjuk a megfőtt bucatini tésztát és egy kevés sós vizet amiben a tészta főtt.
11.
szárított sertés sonka 40 gramm
Amikor már elég sűrű lesz hozzáadjuk a felszeletelt szárított sertés sonkát.
12.
Összekeverjük és hagyjuk egy picit hűlni.
Jó étvágyat!