szakacsreceptek.hu

Bucatini rukkolával és szárított sertés sonkával.

Bucatini rukkolával és szárított sertés sonkával.

    

A Bucatini ősi tésztafajta, eredete visszanyúlik a középkorba és a spagettihez hasonlóan alapvető szerepet játszik az olasz tésztakultúrában.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Tészták  

 

 
 
Bucatini - tészta160gramm
Parmezán sajt20gramm
fokhagyma3gerezd
olivaolaj2evőkanál
paradicsom150gramm
rukkola50gramm
szárított sertés sonka40gramm
3teáskanál
víz3liter

1. 

Bucatini - tészta 160 gramm   3 teáskanál  víz 3 liter

A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.

2. 

paradicsom 150 gramm

A paradicsomot tegyük egy tálba és öntjük le forró vízzel.

3. 

Egy perc után, öntjük le hideg vízzel hogy egy kicsit hűljön és le tudjuk hámozni.

4. 

Egy kés hegyével lyukasszuk ki a héját és óvatosan hámozzuk le, de akár könnyedén le is húzható.

5. 

A meghámozott paradicsomot vágjuk apróra.

6. 

olivaolaj 2 evőkanál  fokhagyma 3 gerezd

A fokhagymát olajon megsütjük egy picit.

7. 

Hozzá adjuk a paradicsomot...

8. 

...és főzzük össze.

9. 

Hozzáadjuk a megfőtt bucatini tésztát és egy kevés sós vizet amiben a tészta főtt.

10. 

Parmezán sajt 20 gramm

Hozzá adjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük és együtt főzzük.

11. 

szárított sertés sonka 40 gramm

Amikor már elég sűrű lesz hozzáadjuk a felszeletelt szárított sertés sonkát.

12. 

Összekeverjük és hagyjuk egy picit hűlni.

13. 

rukkola 50 gramm

Rukkolával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés