RECEPTEK

Tagliatelle tészta citrommal és parmezánnal

Tagliatelle tészta citrommal és parmezánnal

Könnyű, ízletes, friss és gyorsan emészthető tészta.

recept,recept fotó,citrom,tészta- Tagliatelle,Parmezán sajt,Tészták

Tészták

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt50gramm
citrom1darab
citromlé20milliliter
natúr joghurt250milliliter
1teáskanál
tészta- Tagliatelle350gramm

 

Recept

1. 

citrom 1 darab

Mossuk meg a citromot hideg vízben. Zöldséghámozóval vágjunk le belőle három csík citromhéjat.

2. A tészta elkészítése

tészta- Tagliatelle 350 gramm   1 teáskanál

Öntsünk vizet egy edénybe, sózzuk és forraljuk fel. A tésztát bő vízben kifőzzük, hogy ne ragadjon össze. Amint elkezd bugyogni a víz, beleöntjük a tésztát, és a tészta csomagolásán feltüntetett idő szerint megfőzzük.

3. Mártás

natúr joghurt 250 milliliter

A fehér joghurtot egy kisebb lábosban felforrósítjuk. Citromhéjcsíkokat teszünk bele.

4. 

citromlé 20 milliliter

Ha megfőtt a tészta, leöntjük a vizet, összekeverjük az elkészített szósszal. Meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével.

5. 

Parmezán sajt 50 gramm

A kész tésztát tányéron tálaljuk. Az adagot megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit