Tagliatelle tészta citrommal és parmezánnal
Könnyű, ízletes, friss és gyorsan emészthető tészta.
recept,recept fotó,citrom,tészta- Tagliatelle,Parmezán sajt,Tészták
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 50 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
citromlé | 20 | milliliter | |
natúr joghurt | 250 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta- Tagliatelle | 350 | gramm |
Recept
1.
citrom 1 darab
Mossuk meg a citromot hideg vízben. Zöldséghámozóval vágjunk le belőle három csík citromhéjat.
2. A tészta elkészítése
tészta- Tagliatelle 350 gramm • só 1 teáskanál
Öntsünk vizet egy edénybe, sózzuk és forraljuk fel. A tésztát bő vízben kifőzzük, hogy ne ragadjon össze. Amint elkezd bugyogni a víz, beleöntjük a tésztát, és a tészta csomagolásán feltüntetett idő szerint megfőzzük.
3. Mártás
natúr joghurt 250 milliliter
A fehér joghurtot egy kisebb lábosban felforrósítjuk. Citromhéjcsíkokat teszünk bele.
4.
citromlé 20 milliliter
Ha megfőtt a tészta, leöntjük a vizet, összekeverjük az elkészített szósszal. Meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével.
5.
Parmezán sajt 50 gramm
A kész tésztát tányéron tálaljuk. Az adagot megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat!