Felfújt Rigate tésztából gombával

Tésztafelfújt gombával és sajttal, sütőben sütve. Isteni finom étel ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,tészta- Penne Rigate,gomba,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
| Mozzarella sajt | 150 368  | gramm kcal  | |
| bazsalikom | 0 ??  | kcal  | |
| chili | 0 ??  | kcal  | |
| fehér bors, őrölt | 0 ??  | kcal  | |
| főzőtejszín | 150 240  | milliliter kcal  | |
| gomba | 400 64  | gramm kcal  | |
| hagyma | 80 36  | gramm kcal  | |
| kapri | 2 88  | evőkanál kcal  | |
| kemény sajt | 200 760  | gramm kcal  | |
| napraforgó olaj | 0 ??  | kcal  | |
| só | 0 ??  | kcal  | |
| tyúk tojás | 2 176  | darab kcal  | |
| tészta- Penne Rigate | 150 545  | gramm kcal  | |
| őrölt gyömbér | 0 ??  | kcal  | 
Recept
1.
tészta- Penne Rigate 150 gramm • gomba 400 gramm • hagyma 80 gramm • só • fehér bors, őrölt • chili • őrölt gyömbér • kemény sajt 200 gramm • Mozzarella sajt 150 gramm • kapri 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • főzőtejszín 150 milliliter
Egy lábosban forrásban lévő vízzel a tésztát majdnem puhára főzzük (15 perc). A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, gőzfőzőben megpároljuk, vagy serpenyőben megpároljuk. A tésztát összekeverjük a gombával és az apróra vágott hagymával, sózzuk, adjunk hozzá fehérborsot, csipetnyi chili paprikát és őrölt gyömbért. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, és összekeverjük a kapribogyóval, a tojással és a főzőtejszínnel. Az egészet a tésztához adujuk.

2.
Az elkészített keveréket egy olajozott tepsibe öntjük. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és süssük a tészta felfújtat körülbelül 40 percig.

3.
A bazsalikomot megmossuk, leveleit apróra vágjuk, és megszórjuk vele a kész finomságot.
Jó étvágyat!























