Felfújt Rigate tésztából gombával
Tésztafelfújt gombával és sajttal, sütőben sütve. Isteni finom étel ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,tészta- Penne Rigate,gomba,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 150 | gramm | |
bazsalikom | - | ||
chili | - | ||
fehér bors, őrölt | - | ||
főzőtejszín | 150 | milliliter | |
gomba | 400 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
kapri | 2 | evőkanál | |
kemény sajt | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
tészta- Penne Rigate | 150 | gramm | |
őrölt gyömbér | - |
Recept
1.
tészta- Penne Rigate 150 gramm • gomba 400 gramm • hagyma 80 gramm • só • fehér bors, őrölt • chili • őrölt gyömbér • kemény sajt 200 gramm • Mozzarella sajt 150 gramm • kapri 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • főzőtejszín 150 milliliter
Egy lábosban forrásban lévő vízzel a tésztát majdnem puhára főzzük (15 perc). A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, gőzfőzőben megpároljuk, vagy serpenyőben megpároljuk. A tésztát összekeverjük a gombával és az apróra vágott hagymával, sózzuk, adjunk hozzá fehérborsot, csipetnyi chili paprikát és őrölt gyömbért. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, és összekeverjük a kapribogyóval, a tojással és a főzőtejszínnel. Az egészet a tésztához adujuk.
2.
Az elkészített keveréket egy olajozott tepsibe öntjük. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és süssük a tészta felfújtat körülbelül 40 percig.
3.
A bazsalikomot megmossuk, leveleit apróra vágjuk, és megszórjuk vele a kész finomságot.
Jó étvágyat!