Sült sonkás tészta

Klasszikus étel a szlovák iskolai menzákból :) Kovászos uborkával tálalható.
recept,recept fotó,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
párolt sertéssonka | 400 416 | gramm kcal | |
sertészsír | 20 180 | gramm kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
tészta- kockák | 600 2160 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
tészta- kockák 600 gramm • víz • só • olivaolaj
A tésztát enyhén sós vízben egy pici olajjal kb 8 percig főzzük. Leszűrés után gyorsan hideg folyó víz alatt lehűtjük...



4.
Hozzáadjuk a tésztához és jól összekeverjük.

5.
A tepsit zsiradékkal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleszórjuk a sonkás tésztát, amelyet kicsit megnyomkodjuk és elegyenesítjük.

6.
tyúk tojás 4 darab • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • főzőtejszín 250 milliliter
A tésztára tejben elkevert tojást, sót, fűszert, és tejfölt öntünk.

7.
Előmelegített sütőben 200°C-on 40 sütjük.

Jó étvágyat!