Gombás sonkás tészta
Ízletes tészta ebéd, zöldségsalátákkal vagy savanyú uborkával tálalva.
recept,recept fotó,gomba,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 400 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 150 | gramm | |
párolt sertéssonka | 150 | gramm | |
sertészsír | 30 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
tészta- kockák | 350 | gramm |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, zsiradékon megpirítjuk.
3.
tészta- kockák 350 gramm
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és folyó hideg víz alatt leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni, és tegyük vissza a fazékba, amelyben főtt.
5.
Keverjük hozzá a gombát. Tálalhatjuk, vagy hagyjuk még sülni a tésztát
6.
sertészsír • alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 100 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Kivajazott tepsibe tesszük a tésztát és felöntjük tejjel, tejszínnel, tojással, sóval és fűszerekkel.
7.
Lefedve sütjük 15 percig 200°C hőfokon. Levesszük a fedőt és további 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!