RECEPTEK

Sonkás tészta hagymával

Sonkás tészta hagymával

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Közkedvelt besült sonkás tészta sült hagymával és finom sajt réteggel a tetején. Friss zöldségsalátával, savanyúsággal vagy csalamádéval tálaljuk.

recept,recept fotó,hagyma,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták,Szezonális receptek

Tészták

Főzőcske

Adag

8

Adag tömege

185 g

Adag energiatartalma

335 kcal

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt

150

534

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

hagyma

200

88

gramm

kcal

párolt sertéssonka

350

364

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

250

160

milliliter

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

tészta- kockák

350

1260

gramm

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 200 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

2. 

tészta- kockák 350 gramm

Az al dente tésztát sós vízben kifőzzük.

Az al dente tésztát sós vízben kifőzzük....

3. 

Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.

Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel....

4. 

párolt sertéssonka 350 gramm

A sonkát kockákra szeleteljük.

A sonkát kockákra szeleteljük....

5. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A tésztát, sonkát, hagymát és egy kevés őrölt borsot alaposan összekeverünk.

A tésztát, sonkát, hagymát és egy kevés...

6. 

Egy mélyebb sütőtálat ( 20x30 cm) kiolajozzunk és fele rakjuk a tészta masszát.

Egy mélyebb sütőtálat ( 20x30 cm) kiolajozzunk...

7. 

tyúk tojás 3 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter   1 teáskanál

A tejben elkeverjük a tojást és a sót. Ráöntjük a sonkás tésztára, és 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A tejben elkeverjük a tojást és a sót....

8. 

Gouda sajt 150 gramm

A sajtot lereszeljük, és a megsült tésztára rakjuk.. 5 percig még hagyjuk a sütőben sülni.

A sajtot lereszeljük, és a megsült tésztára...

9. 

Csak akkor szeleteljük fel ha már enyhén kihűlt hogy a porciók ne essenek szét.

Csak akkor szeleteljük fel ha már enyhén...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés