Sonkás tészta hagymával

Közkedvelt besült sonkás tészta sült hagymával és finom sajt réteggel a tetején. Friss zöldségsalátával, savanyúsággal vagy csalamádéval tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták,Szezonális receptek
Tészták
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
185 g
Adag energiatartalma
335 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 150 534 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
párolt sertéssonka | 350 364 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
tészta- kockák | 350 1260 | gramm kcal |
Recept


3.
Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.


5.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A tésztát, sonkát, hagymát és egy kevés őrölt borsot alaposan összekeverünk.

6.
Egy mélyebb sütőtálat ( 20x30 cm) kiolajozzunk és fele rakjuk a tészta masszát.

7.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • só 1 teáskanál
A tejben elkeverjük a tojást és a sót. Ráöntjük a sonkás tésztára, és 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

8.
Gouda sajt 150 gramm
A sajtot lereszeljük, és a megsült tésztára rakjuk.. 5 percig még hagyjuk a sütőben sülni.

9.
Csak akkor szeleteljük fel ha már enyhén kihűlt hogy a porciók ne essenek szét.

Jó étvágyat!