Sonkás tészta hagymával
Közkedvelt besült sonkás tészta sült hagymával és finom sajt réteggel a tetején. Friss zöldségsalátával, savanyúsággal vagy csalamádéval tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 150 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
párolt sertéssonka | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
tészta- kockák | 350 | gramm |
Recept
3.
Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.
5.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A tésztát, sonkát, hagymát és egy kevés őrölt borsot alaposan összekeverünk.
6.
Egy mélyebb sütőtálat ( 20x30 cm) kiolajozzunk és fele rakjuk a tészta masszát.
7.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • só 1 teáskanál
A tejben elkeverjük a tojást és a sót. Ráöntjük a sonkás tésztára, és 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
8.
Gouda sajt 150 gramm
A sajtot lereszeljük, és a megsült tésztára rakjuk.. 5 percig még hagyjuk a sütőben sülni.
9.
Csak akkor szeleteljük fel ha már enyhén kihűlt hogy a porciók ne essenek szét.
Jó étvágyat!