RECEPTEK

Galuska sörsajttal, szalonnával és hagymával

Galuska sörsajttal, szalonnával és hagymával

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

A Specle alapvetően galuska amely megtalálható a német nyelvű nemzetek menüjében "Spätzle" néven. Nem csak nagyon népszerű, mint köret a húshoz mártással, hanem mint fő ételként is, ha sajttal, szalonnával és más ízletes összetevőkkel összekeverjük.

recept,recept fotó,hagyma,zsírszalonna,finomliszt,sörsajt,Tészták

Tészták

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

600

2082

gramm

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

sertészsír

50

449

gramm

kcal

szerencsendió, őrölt

¼

??

teáskanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

sörsajt

180

??

gramm

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

víz

420

929

milliliter

kcal

víz

0

??

kcal

zsírszalonna

300

??

gramm

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 250 gramm  zsírszalonna 300 gramm  sertészsír 50 gramm

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírt a szalonnát és a hagymát időnként megkeverve pirítjuk körülbelül 10 percig.

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A...

2. 

finomliszt 600 gramm  tyúk tojás 4 darab  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál  víz 420 milliliter

Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá tojást, csipetnyi szerecsendiót, sót és vizet. Sima félig folyékony tésztát készítünk.

Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá...

3. 

víz 

Lobogó vízbe beleszaggatjuk a galuskatésztát (a víz folyamatosan forrjon, ha nem is nagy lángon, különben szétázik a tészta).

Lobogó vízbe beleszaggatjuk a galuskatésztát...

4. 

Körülbelül 5-9 perc alatt megfő a galuska.

Körülbelül 5-9 perc alatt megfő a galuska. ...

5. 

Ezután szűrjük le őket, és gyorsan öblítsük le a szűrőn hideg vízzel. Hagyjuk csöpögni, és tegyük vissza az edénybe, amelyben főztük, fedjük le.

Ezután szűrjük le őket, és gyorsan...

6. 

sörsajt 180 gramm

A sörsajtot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához és a szalonnához.

A sörsajtot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a...

7. 

Lassú tűzön addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Az előkészítés ezen szakaszában azt javasoljuk, hogy működtesse a páraelszívót és jól szellőztessen ki, a sörsajt erős csípős szagú, ha megolvad.

Lassú tűzön addig keverjük, amíg a sajt...

8. 

A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskákkal, és mindent alaposan összekeverünk.

A serpenyő tartalmát összekeverjük a...

9. 

petrezselyem zöldje

Friss apróra vágott petrezselyemmel és egy pohár hűtött sörrel tálaljuk.

 Friss apróra vágott petrezselyemmel és egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés