RECEPTEK

Galuska sörsajttal, szalonnával és hagymával

Galuska sörsajttal, szalonnával és hagymával

A Specle alapvetően galuska amely megtalálható a német nyelvű nemzetek menüjében "Spätzle" néven. Nem csak nagyon népszerű, mint köret a húshoz mártással, hanem mint fő ételként is, ha sajttal, szalonnával és más ízletes összetevőkkel összekeverjük.

recept,recept fotó,hagyma,zsírszalonna,finomliszt,sörsajt,Tészták,Szezonális receptek

Tészták

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt600gramm
hagyma250gramm
petrezselyem zöldje-
sertészsír50gramm
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
½teáskanál
-
sörsajt180gramm
tyúk tojás4darab
víz420milliliter
víz-
zsírszalonna300gramm

 

Recept

1. 

hagyma 250 gramm  zsírszalonna 300 gramm  sertészsír 50 gramm

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírt a szalonnát és a hagymát időnként megkeverve pirítjuk körülbelül 10 percig.

2. 

finomliszt 600 gramm  tyúk tojás 4 darab  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál  víz 420 milliliter

Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá tojást, csipetnyi szerecsendiót, sót és vizet. Sima félig folyékony tésztát készítünk.

3. 

víz 

Lobogó vízbe beleszaggatjuk a galuskatésztát (a víz folyamatosan forrjon, ha nem is nagy lángon, különben szétázik a tészta).

4. 

Körülbelül 5-9 perc alatt megfő a galuska.

5. 

Ezután szűrjük le őket, és gyorsan öblítsük le a szűrőn hideg vízzel. Hagyjuk csöpögni, és tegyük vissza az edénybe, amelyben főztük, fedjük le.

6. 

sörsajt 180 gramm

A sörsajtot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához és a szalonnához.

7. 

Lassú tűzön addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Az előkészítés ezen szakaszában azt javasoljuk, hogy működtesse a páraelszívót és jól szellőztessen ki, a sörsajt erős csípős szagú, ha megolvad.

8. 

A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskákkal, és mindent alaposan összekeverünk.

9. 

petrezselyem zöldje

Friss apróra vágott petrezselyemmel és egy pohár hűtött sörrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés