szakacsreceptek.hu

Rebarbara muffin

    

Frissítő muffin a rebarbara savanykás ízével

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
finomliszt250gramm
napraforgó olaj80milliliter
nádcukor120gramm
porcukor-
rebarbara200gramm
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
tyúk tojás3darab

1. 

rebarbara 200 gramm

A rebarbara szárakat lágyan meghámozzuk, megmossuk, majd apróra vágjuk.

2. 

finomliszt 250 gramm  sütőpor 2 teáskanál  nádcukor 120 gramm

Egy tálba lisztet, sütőport és cukrot szórunk, majd összekeverjük.

3. 

A liszthez hozzákeverjük az elkészített rebarbara 2/3-át.

4. 

tyúk tojás 3 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  napraforgó olaj 80 milliliter

A tojást összekeverjük tejjel és olajjal. A folyékony masszát hozzákeverjük a liszthez és lágy tésztát készítünk.

5. 

A muffin kosárkákat belehelyezzük a muffin formába vagy a sütőlapra. Kétharmadik töltsük őket.

6. 

A tetejét megszórjuk a megmaradt rebarbarával.

7. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 30 percig sütjük. Sütést követően megszórjuk porcukorral és kihűlést követően tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés