Rebarbara muffin
Frissítő muffin a rebarbara savanykás ízével
recept,recept fotó,rebarbara,finomliszt,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Muffinok,
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
nádcukor | 120 | gramm | |
porcukor | - | ||
rebarbara | 200 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
2.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 2 teáskanál • nádcukor 120 gramm
Egy tálba lisztet, sütőport és cukrot szórunk, majd összekeverjük.
3.
A liszthez hozzákeverjük az elkészített rebarbara 2/3-át.
4.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • napraforgó olaj 80 milliliter
A tojást összekeverjük tejjel és olajjal. A folyékony masszát hozzákeverjük a liszthez és lágy tésztát készítünk.
5.
A muffin kosárkákat belehelyezzük a muffin formába vagy a sütőlapra. Kétharmadik töltsük őket.
6.
A tetejét megszórjuk a megmaradt rebarbarával.
7.
Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 30 percig sütjük. Sütést követően megszórjuk porcukorral és kihűlést követően tálalhatjuk.
Jó étvágyat!