Rebarbara muffin
![Rebarbara muffin](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000903/img_hu_4x3/rebarbara-muffin_00180.jpg)
Frissítő muffin a rebarbara savanykás ízével
recept,recept fotó,rebarbara,finomliszt,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Muffinok,
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
nádcukor | 120 | gramm | |
porcukor | - | ||
rebarbara | 200 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3245w.jpg)
2.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 2 teáskanál • nádcukor 120 gramm
Egy tálba lisztet, sütőport és cukrot szórunk, majd összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3246w.jpg)
3.
A liszthez hozzákeverjük az elkészített rebarbara 2/3-át.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3252w.jpg)
4.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • napraforgó olaj 80 milliliter
A tojást összekeverjük tejjel és olajjal. A folyékony masszát hozzákeverjük a liszthez és lágy tésztát készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3254w.jpg)
5.
A muffin kosárkákat belehelyezzük a muffin formába vagy a sütőlapra. Kétharmadik töltsük őket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3256w.jpg)
6.
A tetejét megszórjuk a megmaradt rebarbarával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3257w.jpg)
7.
Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 30 percig sütjük. Sütést követően megszórjuk porcukorral és kihűlést követően tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000903/small/IMG_3279w.jpg)
Jó étvágyat!