Bögrés maffinok
Egyszerűen elkészített tészta, a finom maffinokra, A bögre nagysága bármilyen lehet, az alapanyagok aránya megmarad, csak a tészta menyisége változik.
recept,recept fotó,finomliszt,sütőpor,mazsola,kókusz reszelék,Muffinok
Muffinok
kategóriak
Muffinok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 2 | bögre | |
kristálycukor | ½ | bögre | |
kókusz reszelék | 2 | evőkanál | |
mazsola | ½ | bögre | |
napraforgó olaj | ½ | bögre | |
natúr joghurt | 1 | bögre | |
sütőpor | 1 | csomag | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliacukor | 1 | csomag |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj ½ bögre • natúr joghurt 1 bögre • vaníliacukor 1 csomag • kristálycukor ½ bögre
A tálba belerakjuk a tojást, olajat, joghurtot, vaníliacukrot és a kristálycukrot. Mindent jól összekeverünk.
2.
finomliszt 2 bögre • sütőpor 1 csomag
Egy bögre lisztben sütőpor keverünk szét és hozzáadjuk a tojáshoz olyan menyiségben ahogy az elő van írva.
3.
mazsola ½ bögre • kókusz reszelék 2 evőkanál
A végén hozzáadjuk a mazsolát, amelyet egy ideig a vízben áztattunk és hozzászórjuk a kókuszlisztet is. Az egészet összekeverjük.
4.
A maffin formákba papír kosárkákat helyezünk és bele töltjük a tésztát és előmelegített sütőben 20 percen keresztül sütjük a maffinokat. Arról, hogy a maffin meg sült e már, hurkapálcika segítségével győződhetünk meg, amelyet beleszúrunk a maffin közepébe, és miután ki húzzuk a pálcika végén meglátjuk, hogy átsült-e már a tészta. Ha száraz, tiszta a hurkapálcika, és az érintésnél nem ragad, minden rendben van.
5.
A maffinokat kivesszük a formájukból és kihűlés után tálalhatjuk.
Jó étvágyat!