szakacsreceptek.hu

Almás - fahéjas muffin

     

Illatos muffinok nem csak az esős őszi napokra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 200gramm
Citromlé2teáskanál
Fahéj, őrölt2teáskanál
Gyümölcsös jogurt150milliliter
Kristálycukor100gramm
Mazsola60gramm
Napraforgó olaj8evőkanál
Rétesliszt200gramm
g
Sütőpor3teáskanál
Tyúk tojás2darab
Vaníliacukor8gramm
Édes mandulavelő80gramm

1. 

rétesliszt 200 g  édes mandulavelő 80 g  sütőpor 3 TK

Összekeverjük a lisztet, őrölt mandulát és a sütőport.

2. 

mazsola 60 g  alma  200 g  citromlé 2 TK  gyümölcsös jogurt 150 ml  fahéj, őrölt 2 TK

A mazsolát forróvízbe áztatjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd a vizet leöntjük. Az almát meghámozzuk, magtalanítjuk. Kb. 100 g almát apró kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük citromlével. 50 g joghurtot összekeverünk fahéjjal.

3. 

kristálycukor 100 g  vaníliacukor 8 g    tyúk tojás 2 db  napraforgó olaj 8 EK

A maradék almát lereszeljük, összekeverjük cukorral, vanília cukorral, olajjal, csipetnyi sóval, a maradék joghurttal és tojással. Hozzáadjuk a fahéjas joghurtot.

4. 

A liszt masszához hozzáadjuk az előző lépésben készített masszát, a mazsolát és a felkockázott almát.

5. 

A muffin formákat kikenjük zsiradékkal, majd kanál segítségével megtöltjük a formákat. 180 ° C-on 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés