szakacsreceptek.hu

Almás - fahéjas muffin

    

Illatos muffinok nem csak az esős őszi napokra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 200gramm
citromlé2teáskanál
fahéj, őrölt2teáskanál
gyümölcsös jogurt150milliliter
kristálycukor100gramm
mazsola60gramm
napraforgó olaj8evőkanál
rétesliszt200gramm
-
sütőpor3teáskanál
tyúk tojás2darab
vaníliacukor8gramm
édes mandulavelő80gramm

1. 

rétesliszt 200 gramm  édes mandulavelő 80 gramm  sütőpor 3 teáskanál

Összekeverjük a lisztet, őrölt mandulát és a sütőport.

2. 

mazsola 60 gramm  alma  200 gramm  citromlé 2 teáskanál  gyümölcsös jogurt 150 milliliter  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A mazsolát forróvízbe áztatjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd a vizet leöntjük. Az almát meghámozzuk, magtalanítjuk. Kb. 100 g almát apró kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük citromlével. 50 g joghurtot összekeverünk fahéjjal.

3. 

kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm    tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 8 evőkanál

A maradék almát lereszeljük, összekeverjük cukorral, vanília cukorral, olajjal, csipetnyi sóval, a maradék joghurttal és tojással. Hozzáadjuk a fahéjas joghurtot.

4. 

A liszt masszához hozzáadjuk az előző lépésben készített masszát, a mazsolát és a felkockázott almát.

5. 

A muffin formákat kikenjük zsiradékkal, majd kanál segítségével megtöltjük a formákat. 180 ° C-on 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés