szakacsreceptek.hu

Almás - fahéjas muffin

    

Illatos muffinok nem csak az esős őszi napokra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 200gramm
citromlé2teáskanál
fahéj, őrölt2teáskanál
gyümölcsös jogurt150milliliter
kristálycukor100gramm
mazsola60gramm
napraforgó olaj8evőkanál
rétesliszt200gramm
-
sütőpor3teáskanál
tyúk tojás2darab
vaníliacukor8gramm
édes mandulavelő80gramm

1. 

rétesliszt 200 gramm  édes mandulavelő 80 gramm  sütőpor 3 teáskanál

Összekeverjük a lisztet, őrölt mandulát és a sütőport.

2. 

mazsola 60 gramm  alma  200 gramm  citromlé 2 teáskanál  gyümölcsös jogurt 150 milliliter  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A mazsolát forróvízbe áztatjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd a vizet leöntjük. Az almát meghámozzuk, magtalanítjuk. Kb. 100 g almát apró kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük citromlével. 50 g joghurtot összekeverünk fahéjjal.

3. 

kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm    tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 8 evőkanál

A maradék almát lereszeljük, összekeverjük cukorral, vanília cukorral, olajjal, csipetnyi sóval, a maradék joghurttal és tojással. Hozzáadjuk a fahéjas joghurtot.

4. 

A liszt masszához hozzáadjuk az előző lépésben készített masszát, a mazsolát és a felkockázott almát.

5. 

A muffin formákat kikenjük zsiradékkal, majd kanál segítségével megtöltjük a formákat. 180 ° C-on 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés