RECEPTEK

Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.

Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kelt tésztából készült egyszerű és gyors zsemle. A kelt tésztát egyszerűen házi kenyérsütőben is elkészíthetjük.

recept,recept fotó,finomliszt,metélőhagyma,Péksütemény,Szezonális receptek

Péksütemény

Főzőcske

Adag

9

Adag tömege

101 g

Adag energiatartalma

241 kcal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

500

1735

gramm

kcal

friss élesztő

21

22

gramm

kcal

hagyma

50

22

gramm

kcal

metélőhagyma

2

16

evőkanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 50 gramm

A lisztet egy tálba szórjuk ki, és adjunk hozzá a kisebb darabokra vágott vajat.

A lisztet egy tálba szórjuk ki, és adjunk...

2. 

víz 250 milliliter  metélőhagyma 2 evőkanál  hagyma  hagyma 50 gramm  friss élesztő 21 gramm   1 teáskanál

A liszthez adjuk egy kevés langyos vizet, egy fél kocka élesztőt, finomra vágott metélőhagymát és a hagymát. Sózzuk meg.

A liszthez adjuk egy kevés langyos vizet, egy...

3. 

Kézzel mindent alaposan összekeverünk, így keményebb lesz a tésztánk. Egy fakanál segítségével a tésztát alaposan kidagasztjuk. A tésztát a tálban letakarjuk egy konyharuhával, meleg helyre tesszük 30 percre keleszteni.

Kézzel mindent alaposan összekeverünk, így...

4. 

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztából zsemléket formázunk, amit késsel körbe-körbe finoman bevágunk. A tésztát ha így bevágjuk akkor jobban megsül.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt...

5. 

A zsemlék tetejét megkenjük felvert tojással. 30 percig sütjük 180°C-on.

A zsemlék tetejét megkenjük felvert tojással....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés