Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.

Kelt tésztából készült egyszerű és gyors zsemle. A kelt tésztát egyszerűen házi kenyérsütőben is elkészíthetjük.
recept,recept fotó,finomliszt,metélőhagyma,Péksütemény,Szezonális receptek
Péksütemény
Főzőcske
Adag
9
Adag tömege
101 g
Adag energiatartalma
241 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
friss élesztő | 21 22 | gramm kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
metélőhagyma | 2 16 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 50 gramm
A lisztet egy tálba szórjuk ki, és adjunk hozzá a kisebb darabokra vágott vajat.

2.
víz 250 milliliter • metélőhagyma 2 evőkanál • hagyma • hagyma 50 gramm • friss élesztő 21 gramm • só 1 teáskanál
A liszthez adjuk egy kevés langyos vizet, egy fél kocka élesztőt, finomra vágott metélőhagymát és a hagymát. Sózzuk meg.

3.
Kézzel mindent alaposan összekeverünk, így keményebb lesz a tésztánk. Egy fakanál segítségével a tésztát alaposan kidagasztjuk. A tésztát a tálban letakarjuk egy konyharuhával, meleg helyre tesszük 30 percre keleszteni.

4.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztából zsemléket formázunk, amit késsel körbe-körbe finoman bevágunk. A tésztát ha így bevágjuk akkor jobban megsül.

5.
A zsemlék tetejét megkenjük felvert tojással. 30 percig sütjük 180°C-on.

Jó étvágyat!