Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.
Kelt tésztából készült egyszerű és gyors zsemle. A kelt tésztát egyszerűen házi kenyérsütőben is elkészíthetjük.
recept,recept fotó,finomliszt,metélőhagyma,Péksütemény
Péksütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 21 | gramm | |
hagyma | 50 | gramm | |
metélőhagyma | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 50 gramm
A lisztet egy tálba szórjuk ki, és adjunk hozzá a kisebb darabokra vágott vajat.
2.
víz 250 milliliter • metélőhagyma 2 evőkanál • hagyma • hagyma 50 gramm • friss élesztő 21 gramm • só 1 teáskanál
A liszthez adjuk egy kevés langyos vizet, egy fél kocka élesztőt, finomra vágott metélőhagymát és a hagymát. Sózzuk meg.
3.
Kézzel mindent alaposan összekeverünk, így keményebb lesz a tésztánk. Egy fakanál segítségével a tésztát alaposan kidagasztjuk. A tésztát a tálban letakarjuk egy konyharuhával, meleg helyre tesszük 30 percre keleszteni.
4.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztából zsemléket formázunk, amit késsel körbe-körbe finoman bevágunk. A tésztát ha így bevágjuk akkor jobban megsül.
5.
A zsemlék tetejét megkenjük felvert tojással. 30 percig sütjük 180°C-on.
Jó étvágyat!