RECEPTEK

Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.

Kelt tésztából készült zsemle metélőhagymával.

Kelt tésztából készült egyszerű és gyors zsemle. A kelt tésztát egyszerűen házi kenyérsütőben is elkészíthetjük.

recept,recept fotó,finomliszt,metélőhagyma,Péksütemény

Péksütemény

Főzőcske

Adag

9

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt500gramm
friss élesztő21gramm
hagyma50gramm
metélőhagyma2evőkanál
1teáskanál
vaj50gramm
víz250milliliter

 

Recept

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 50 gramm

A lisztet egy tálba szórjuk ki, és adjunk hozzá a kisebb darabokra vágott vajat.

2. 

víz 250 milliliter  metélőhagyma 2 evőkanál  hagyma  hagyma 50 gramm  friss élesztő 21 gramm   1 teáskanál

A liszthez adjuk egy kevés langyos vizet, egy fél kocka élesztőt, finomra vágott metélőhagymát és a hagymát. Sózzuk meg.

3. 

Kézzel mindent alaposan összekeverünk, így keményebb lesz a tésztánk. Egy fakanál segítségével a tésztát alaposan kidagasztjuk. A tésztát a tálban letakarjuk egy konyharuhával, meleg helyre tesszük 30 percre keleszteni.

4. 

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztából zsemléket formázunk, amit késsel körbe-körbe finoman bevágunk. A tésztát ha így bevágjuk akkor jobban megsül.

5. 

A zsemlék tetejét megkenjük felvert tojással. 30 percig sütjük 180°C-on.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés