szakacsreceptek.hu

Tarhonya

    

Hogyan készítsük el jól a tarhonyát? Ez az ízletes tészta kiváló köret többféle hús mellé.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
napraforgó olaj3evőkanál
-
tarhonya400gramm
víz-

1. 

tarhonya 400 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A tarhonyát egy szűrő segítségével átmossuk, és hagyjuk lecsepegni. Majd egy megfelelő méretű lábasban állandó keverés mellett, olajon pirítjuk az elkészített tarhonyát. Mérsékelt tűzön, állandó keverés mellett halvány rózsaszínűre pirítjuk. Erős tűzön pirítva csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad.

2. 

  víz

A megpirított tarhonyát sózzuk, és felöntjük forró vízzel, hogy kb 1,5 cm-re ellepje a tarhonyát. Visszahelyezzük a tűzre, átkeverjük, felforraljuk. Közepes lángon lefedve puhára pároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés