Tészta füstölt lazaccal

Készítsünk egy finom tésztát, borsó-lime-tejszínes szósszal. Más tészták is megfelelőek, amelyek a felületükön megtartják a szószt - penne, fusilli stb.
recept,recept fotó,Trottole- tészta,habtejszín (30-33%),füstölt lazac,lime héja,zöldcitrom lé,Tészták
Tészták
Főzőcske
Adag
2
Adag tömege
259 g
Adag energiatartalma
752 kcal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 40 157 | gramm kcal | |
Trottole- tészta | 160 581 | gramm kcal | |
borsó | 100 76 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
füstölt lazac | 50 85 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
lime héja | 1 7 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
zöldcitrom lé | 1 4 | evőkanál kcal |
Recept

3.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter • borsó 100 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • lime héja 1 teáskanál • zöldcitrom lé 1 evőkanál
Adjuk hozzá a tejszínt, a borsót, a fűszereket, a lime héját és a levét. Főzzük együtt körülbelül 5 percig.

4.
Parmezán sajt 20 gramm
A szószhoz adjuk hozzá a félig megfőtt tésztát egy kevés sós vízzel, amelyben a tésztát főztük. Adjunk hozzá egy kevés reszelt parmezánt.

5.
Együtt főzzük, hogy a szósz sűrűsödjön, és óvatosan kevergetve főzzük amíg a tészta megfől.

6.
füstölt lazac 50 gramm • Parmezán sajt 20 gramm
Minden egyes adaghoz adjunk hozzá egy darab füstölt lazacot és parmezán sajtot.

Jó étvágyat!