Édes savanyú krumplileves csicseriborsóval

Finom sűrű krémleves lágy répa ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,csicsereborsó konzerv,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
407 g
Adag energiatartalma
270 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
csicsereborsó konzerv | 300 375 | gramm kcal | |
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 41 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
répa | 100 45 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1.
répa 100 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • burgonya 400 gramm
A répát és a krumplit megpucoljuk. A répát vastagra lereszeljük és olajon egy kicsit megpirítsuk. A krumplit kisebb kockákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a répához.

2.
só 1.5 teáskanál • víz 1 liter
Felöntjük vízzel, sózzuk. Kb 15 percig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.

3.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
Hozzáadjuk a konzerv vagy az előzőleg megfőtt száraz csicseriborsót.

4.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • finomliszt 40 gramm • kristálycukor 2 teáskanál • ecet 2 evőkanál
Habarást készítünk lisztből és tejből amit a levesbe öntünk. Felforraljuk, ízlés szerint édesíthetjük és levesszük a tűzhelyről. Ízesíthetjük ecettel, óvatosan egy egy kanál ecetet adhatunk hozzá.

5.
A levest még külön ki porciózva is ízesíthetjük, cukorral, sóval illetve ecettel.

Jó étvágyat!