Édes savanyú krumplileves csicseriborsóval
Finom sűrű krémleves lágy répa ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,csicsereborsó konzerv,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 300 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
répa | 100 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1.
répa 100 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • burgonya 400 gramm
A répát és a krumplit megpucoljuk. A répát vastagra lereszeljük és olajon egy kicsit megpirítsuk. A krumplit kisebb kockákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a répához.
2.
só 1.5 teáskanál • víz 1 liter
Felöntjük vízzel, sózzuk. Kb 15 percig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.
3.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
Hozzáadjuk a konzerv vagy az előzőleg megfőtt száraz csicseriborsót.
4.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • finomliszt 40 gramm • kristálycukor 2 teáskanál • ecet 2 evőkanál
Habarást készítünk lisztből és tejből amit a levesbe öntünk. Felforraljuk, ízlés szerint édesíthetjük és levesszük a tűzhelyről. Ízesíthetjük ecettel, óvatosan egy egy kanál ecetet adhatunk hozzá.
5.
A levest még külön ki porciózva is ízesíthetjük, cukorral, sóval illetve ecettel.
Jó étvágyat!