Édes savanyú krumplileves csicseriborsóval
![Édes savanyú krumplileves csicseriborsóval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001161/img_hu_4x3/edes-savanyu-krumplileves-csicseriborsoval_00180.jpg)
Finom sűrű krémleves lágy répa ízzel.
recept,recept fotó,burgonya,csicsereborsó konzerv,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 300 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
répa | 100 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1.
répa 100 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • burgonya 400 gramm
A répát és a krumplit megpucoljuk. A répát vastagra lereszeljük és olajon egy kicsit megpirítsuk. A krumplit kisebb kockákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a répához.
![A répát és a krumplit megpucoljuk. A répát...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001161/small/IMG_0655.jpg?mtime=1728724654)
2.
só 1.5 teáskanál • víz 1 liter
Felöntjük vízzel, sózzuk. Kb 15 percig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.
![Felöntjük vízzel, sózzuk. Kb 15 percig...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001161/small/IMG_0656.jpg?mtime=1728724654)
3.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
Hozzáadjuk a konzerv vagy az előzőleg megfőtt száraz csicseriborsót.
![Hozzáadjuk a konzerv vagy az előzőleg megfőtt...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001161/small/IMG_0668.jpg?mtime=1728724654)
4.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • finomliszt 40 gramm • kristálycukor 2 teáskanál • ecet 2 evőkanál
Habarást készítünk lisztből és tejből amit a levesbe öntünk. Felforraljuk, ízlés szerint édesíthetjük és levesszük a tűzhelyről. Ízesíthetjük ecettel, óvatosan egy egy kanál ecetet adhatunk hozzá.
![Habarást készítünk lisztből és tejből amit...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001161/small/IMG_0670.jpg?mtime=1728724655)
5.
A levest még külön ki porciózva is ízesíthetjük, cukorral, sóval illetve ecettel.
![A levest még külön ki porciózva is...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001161/small/IMG_0707.jpg?mtime=1728724662)
Jó étvágyat!