szakacsreceptek.hu

Édes savanyú krumplileves csicseriborsóval

     

Finom sűrű krémleves lágy répa ízzel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya400gramm
Csicsereborsó konzerv300gramm
Ecet2evőkanál
Finomliszt40gramm
Kristálycukor2teáskanál
Olivaolaj3evőkanál
Répa100gramm
1.5teáskanál
Víz1liter
Zsírszegény tej 1,5%½liter

1. 

répa 100 g  olivaolaj 3 EK  burgonya 400 g

A répát és a krumplit megpucoljuk. A répát vastagra lereszeljük és olajon egy kicsit megpirítsuk. A krumplit kisebb kockákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a répához.

2. 

 1.5 TK  víz 1 l

Felöntjük vízzel, sózzuk. Kb 15 percig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.

3. 

csicsereborsó konzerv 300 g

Hozzáadjuk a konzerv vagy az előzőleg megfőtt száraz csicseriborsót.

4. 

zsírszegény tej 1,5% ½ l  finomliszt 40 g  kristálycukor 2 TK  ecet 2 EK

Habarást készítünk lisztből és tejből amit a levesbe öntünk. Felforraljuk, ízlés szerint édesíthetjük és levesszük a tűzhelyről. Ízesíthetjük ecettel, óvatosan egy egy kanál ecetet adhatunk hozzá.

5. 

A levest még külön ki porciózva is ízesíthetjük, cukorral, sóval illetve ecettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés