szakacsreceptek.hu

Karfiol vajas zsemlemorzsával

    

Egyszerű ebéd vagy vacsora, amely gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ízlik majd.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
karfiol800gramm
-
vaj140gramm
víz-
zsemlemorzsa8evőkanál

1. 

karfiol 800 gramm  víz 

A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk és puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, majd visszaszórjuk a lábasba és letakarjuk.

2. 

vaj 40 gramm

A serpenyőben felolvasztjuk a vajat.

3. 

zsemlemorzsa 8 evőkanál

Hozzászórjuk a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítjuk.

4. 

vaj 100 gramm

A karfiol rózsákat egy tányérra rakjuk, leöntjük olvasztott vajjal, megszórjuk a pirított zsemlemorzsával és újra megcsepegtetjük vajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés