RECEPTEK

Karfiolos palacsinta

Karfiolos palacsinta

Laktató sós palacsinta. Egyszerűen , csak friss sajttal is tálalhatjuk.

recept,recept fotó,karfiol,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt200gramm
karfiol600gramm
-
½teáskanál
tyúk tojás1darab
víz-
zsírszegény tej 1,5%650milliliter

 

Recept

1. 

karfiol 600 gramm  víz 

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 650 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Öntsünk tejet a turmixgépbe, adjunk hozzá tojást, a főtt karfiolt és sót. Simára turmixoljuk ki.

3. 

finomliszt 200 gramm

Öntsük le a turmixolt karfiol egy részét, a turmixgépbe szórjunk lisztet, turmixoljuk, és tegyük vissza a leöntött részt a turmixgépbe ( amennyi belefér). Ismét átturmixoljuk.

4. 

A kapott tészta vastagabb, mint egy hagyományos palacsintatészta.

5. 

Öntsön egy nagyobb vagy két kisebb merőkanál tésztát a forró kerámia palacsintasütőre. A tésztát körbe szétterítjük a kanál másik oldalával, és hosszabb ideig sütjük. A tésztának forgatáskor keményebbnek kell lennie. Óvatosan felemeljük a szélét és ellenőrizzük, hogy alulról nem ég e oda, és ennek megfelelően állítjuk be a fűtési intenzitást.

6. 

Fordítsuk meg a palacsintát és süssük meg a másik oldalát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit