Karfiolos palacsinta

Laktató sós palacsinta. Egyszerűen , csak friss sajttal is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,karfiol,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
karfiol | 600 174 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 650 312 | milliliter kcal |
Recept
2.
zsírszegény tej 1,5% 650 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Öntsünk tejet a turmixgépbe, adjunk hozzá tojást, a főtt karfiolt és sót. Simára turmixoljuk ki.

3.
finomliszt 200 gramm
Öntsük le a turmixolt karfiol egy részét, a turmixgépbe szórjunk lisztet, turmixoljuk, és tegyük vissza a leöntött részt a turmixgépbe ( amennyi belefér). Ismét átturmixoljuk.

4.
A kapott tészta vastagabb, mint egy hagyományos palacsintatészta.

5.
Öntsön egy nagyobb vagy két kisebb merőkanál tésztát a forró kerámia palacsintasütőre. A tésztát körbe szétterítjük a kanál másik oldalával, és hosszabb ideig sütjük. A tésztának forgatáskor keményebbnek kell lennie. Óvatosan felemeljük a szélét és ellenőrizzük, hogy alulról nem ég e oda, és ennek megfelelően állítjuk be a fűtési intenzitást.

6.
Fordítsuk meg a palacsintát és süssük meg a másik oldalát.

Jó étvágyat!