szakacsreceptek.hu

Ropogós rántott karfiol

Ropogós rántott karfiol

    

Nagyszerű választás egy húsmentes ebédhez. Tálalhatjuk párolt zöldséggel vagy főtt burgonyával.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

karfiol  víz 

A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk folyó víz alatt. Belerakjuk egy lábasba, hozzáöntünk kb 3 dcl vizet, sózzuk és főzzük. A karfiol rózsák egy része a vízben lesz, míg egy része a pára által puhul meg. A karfiolt főzhetjük gőzedényben is. Kb. 10 percig főzzük/pároljuk. Majd leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni. A gyorsabb lehűlés érdekében kirakhatjuk egy tányérra.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  tyúk tojás 2 darab   1 teáskanál  bazsalikom 2 evőkanál  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

Egy tálkába öntjük a tejet és hozzáadjuk a tojást, sót, bazsalikomot és a petrezselyem zöldjét.

3. 

finomliszt

Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. A lisztből annyit teszünk, hogy lágyan sűrű legyen a massza (kb 150-180g).

4. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

Belekeverjük a paprikát és a borsot.

5. 

fritőzolaj

A karfiol rózsákat belemártjuk és forró olajban kisütjük.

6. 

Minden oldaláról aranyszínű kell legyen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés