RECEPTEK

Ropogós rántott karfiol

Ropogós rántott karfiol

Nagyszerű választás egy húsmentes ebédhez. Tálalhatjuk párolt zöldséggel vagy főtt burgonyával.

recept,recept fotó,bazsalikom,karfiol,petrezselyem zöldje,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom2evőkanál
fehér bors, őrölt½teáskanál
finomliszt-
fritőzolaj -
karfiol-
petrezselyem zöldje1evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
1teáskanál
-
tyúk tojás2darab
víz-
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

karfiol  víz 

A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk folyó víz alatt. Belerakjuk egy lábasba, hozzáöntünk kb 3 dcl vizet, sózzuk és főzzük. A karfiol rózsák egy része a vízben lesz, míg egy része a pára által puhul meg. A karfiolt főzhetjük gőzedényben is. Kb. 10 percig főzzük/pároljuk. Majd leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni. A gyorsabb lehűlés érdekében kirakhatjuk egy tányérra.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  tyúk tojás 2 darab   1 teáskanál  bazsalikom 2 evőkanál  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

Egy tálkába öntjük a tejet és hozzáadjuk a tojást, sót, bazsalikomot és a petrezselyem zöldjét.

3. 

finomliszt

Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. A lisztből annyit teszünk, hogy lágyan sűrű legyen a massza (kb 150-180g).

4. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

Belekeverjük a paprikát és a borsot.

5. 

fritőzolaj

A karfiol rózsákat belemártjuk és forró olajban kisütjük.

6. 

Minden oldaláról aranyszínű kell legyen.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés