Krumpli lepény medvehagymával

Nagyon ízletes és népszerű tavaszi lepény új burgonyából és nagyszerű medvehagymából.
recept,recept fotó,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Szezon - Medvehagyma › Szezon - Újkrumpli ›Hozzávalók
Recept
1.
A burgonyát meghámozzuk és vastagon lereszeljük. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.

2.
A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

3.
Öntsük le a burgonyából származó vizet egy tálba. Hagyjuk a keményítőt leülepedni, öntsük ki a vizet a tálból, és tegyük vissza a keményítőt a burgonyához. A burgonyát botmixerel könnyen összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát ...

4.
...és az apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük.

5.
Hozzá adjuk a lisztet, összekeverjük, állni hagyjuk egy rövid ideig.

6.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és klasszikus lepényt készítünk a keverékből, megsütjük az egyik oldaláról ...

7.
.... és a másik oldaláról is.

8.
Helyezzük a lepényeket egy konyhai papírtörtőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!