szakacsreceptek.hu

Krumpli lepény medvehagymával

Krumpli lepény medvehagymával

    

Nagyon ízletes és népszerű tavaszi lepény új burgonyából és nagyszerű medvehagymából.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

újkrumpli 1.5 kilogramm   1.5 teáskanál

A burgonyát meghámozzuk és vastagon lereszeljük. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.

2. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

3. 

tyúk tojás 4 darab  majoránna 2 teáskanál

Öntsük le a burgonyából származó vizet egy tálba. Hagyjuk a keményítőt leülepedni, öntsük ki a vizet a tálból, és tegyük vissza a keményítőt a burgonyához. A burgonyát botmixerel könnyen összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát ...

4. 

...és az apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük.

5. 

finomliszt 100 gramm  búzadara 25 gramm

Hozzá adjuk a lisztet, összekeverjük, állni hagyjuk egy rövid ideig.

6. 

repceolaj

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és klasszikus lepényt készítünk a keverékből, megsütjük az egyik oldaláról ...

7. 

.... és a másik oldaláról is.

8. 

Helyezzük a lepényeket egy konyhai papírtörtőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!

búzadara25gramm
finomliszt100gramm
majoránna2teáskanál
medvehagyma100gramm
repceolaj-
1.5teáskanál
tyúk tojás4darab
újkrumpli1.5kilogramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés