Krumpli lepény medvehagymával
Nagyon ízletes és népszerű tavaszi lepény új burgonyából és nagyszerű medvehagymából.
recept,recept fotó,újkrumpli,medvehagyma,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Újkrumpli Szezon - Medvehagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 25 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
újkrumpli | 1.5 | kilogramm |
Recept
1.
újkrumpli 1.5 kilogramm • só 1.5 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk és vastagon lereszeljük. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.
3.
tyúk tojás 4 darab • majoránna 2 teáskanál
Öntsük le a burgonyából származó vizet egy tálba. Hagyjuk a keményítőt leülepedni, öntsük ki a vizet a tálból, és tegyük vissza a keményítőt a burgonyához. A burgonyát botmixerel könnyen összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát ...
4.
...és az apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük.
5.
finomliszt 100 gramm • búzadara 25 gramm
Hozzá adjuk a lisztet, összekeverjük, állni hagyjuk egy rövid ideig.
6.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és klasszikus lepényt készítünk a keverékből, megsütjük az egyik oldaláról ...
7.
.... és a másik oldaláról is.
8.
Helyezzük a lepényeket egy konyhai papírtörtőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Jó étvágyat!