szakacsreceptek.hu

Medvehagymás batyu

Medvehagymás batyu

    

Finom sós sütemény feta sajttal és medvehagymával.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Ementáli sajt100gramm
Feta sajt200gramm
finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
medvehagyma100gramm
napraforgó olaj100milliliter
1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

friss élesztő 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

finomliszt 500 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter   1 teáskanál

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajt és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk.

3. 

medvehagyma 100 gramm

Amíg a tésztánk megkel addig apróra vágjuk a medvehagymát.

4. 

Ementáli sajt 100 gramm  Feta sajt 200 gramm

A medvehagymához hozzáadjuk a lereszelt ementáli sajtot és a feta sajtot.

5. 

A tésztát kinyújtjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Minden egyes kockába egy kanál tölteléket teszünk. Összezárjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

6. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés