Medvehagymás batyu
Finom sós sütemény feta sajttal és medvehagymával.
recept,recept fotó,medvehagyma,Feta sajt,Falatkák,Előételek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 100 | gramm | |
Feta sajt | 200 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
finomliszt 500 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • só 1 teáskanál
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajt és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk.
4.
Ementáli sajt 100 gramm • Feta sajt 200 gramm
A medvehagymához hozzáadjuk a lereszelt ementáli sajtot és a feta sajtot.
5.
A tésztát kinyújtjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Minden egyes kockába egy kanál tölteléket teszünk. Összezárjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.
6.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!