szakacsreceptek.hu

Vega töltött paprika

    

Ízletes, finom töltött paprika hús nélkül, amely biztos ízleni fog minden vegetáriánusnak és lehet hogy a nem vegetáriánusoknak is. Meg kell kóstolni.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé3evőkanál
finomliszt-
hagyma100gramm
nemes babérlevél3darab
nádcukor2evőkanál
paprika200gramm
paradicsomszósz1kilogramm
rizsa100gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
víz650milliliter
vöröslencse100gramm
zsemlemorzsa-
őrölt koriander ¼teáskanál

1. 

hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

vöröslencse 100 gramm  víz 150 milliliter  őrölt koriander  ¼ teáskanál

A lencsét megmossuk folyó víz alatt egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és adunk hozzá egy kis koriandert.

3. 

Puhára főzzük. Rövid ideig fő.

4. 

rizsa 100 gramm   ½ teáskanál

A rizs is megmossuk folyó víz alatt, egy edénybe helyezzük és egy picit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk és lefedve megfőzzük. A rizshez apróra vágott hagymát keverünk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a kihűlt lencséhez. Tojást adunk hozzá és összekeverjük.

6. 

zsemlemorzsa

Szükség esetén adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát.

7. 

paprika 200 gramm

Négy kisebb paprikát kicsumázunk és megmosunk.

8. 

Megtöltjük őket az elkészített masszával.

9. 

finomliszt

A paprika végét belemártjuk a lisztbe.

10. 

A maradék masszából golyókat készítünk és lisztben megforgatjuk őket. Vagy ha van több paprikánk akkor megtölthetjük azokat is.

11. 

paradicsomszósz 1 kilogramm  víz 500 milliliter   1 teáskanál  nádcukor 2 evőkanál  citromlé 3 evőkanál  nemes babérlevél 3 darab

Egy fazékba paradicsom pürét öntünk és hozzáadjuk a vizet, sót, cukrot, citrom levét és babérlevelet. Felforraljuk, belerakjuk a paprikákat és a golyókat. Miután a paradicsom mártás újból forrni kezd, levesszük a lángot és lassú tűzzöm főzzük 20-25 percig. Néha keverjük meg nehogy a golyók a fazék aljára tapadjanak le. Ha a mártás nem elég sűrű akkor egy kevés liszttel besűríthetjük, úgy hogy a lisztet szétkeverjük egy kevés vízben.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés