Vega töltött paprika

Ízletes, finom töltött paprika hús nélkül, amely biztos ízleni fog minden vegetáriánusnak és lehet hogy a nem vegetáriánusoknak is. Meg kell kóstolni.
recept,recept fotó,paprika,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 3 10 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
nádcukor | 2 80 | evőkanál kcal | |
paprika | 200 32 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 1 680 | kilogramm kcal | |
rizsa | 100 344 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 650 0 | milliliter kcal | |
vöröslencse | 100 334 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
őrölt koriander | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept

2.
vöröslencse 100 gramm • víz 150 milliliter • őrölt koriander ¼ teáskanál
A lencsét megmossuk folyó víz alatt egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és adunk hozzá egy kis koriandert.

3.
Puhára főzzük. Rövid ideig fő.

4.
rizsa 100 gramm • só ½ teáskanál
A rizs is megmossuk folyó víz alatt, egy edénybe helyezzük és egy picit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk és lefedve megfőzzük. A rizshez apróra vágott hagymát keverünk.

5.
tyúk tojás 1 darab
Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a kihűlt lencséhez. Tojást adunk hozzá és összekeverjük.



8.
Megtöltjük őket az elkészített masszával.


10.
A maradék masszából golyókat készítünk és lisztben megforgatjuk őket. Vagy ha van több paprikánk akkor megtölthetjük azokat is.

11.
paradicsomszósz 1 kilogramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál • nádcukor 2 evőkanál • citromlé 3 evőkanál • nemes babérlevél 3 darab
Egy fazékba paradicsom pürét öntünk és hozzáadjuk a vizet, sót, cukrot, citrom levét és babérlevelet. Felforraljuk, belerakjuk a paprikákat és a golyókat. Miután a paradicsom mártás újból forrni kezd, levesszük a lángot és lassú tűzzöm főzzük 20-25 percig. Néha keverjük meg nehogy a golyók a fazék aljára tapadjanak le. Ha a mártás nem elég sűrű akkor egy kevés liszttel besűríthetjük, úgy hogy a lisztet szétkeverjük egy kevés vízben.

Jó étvágyat!