RECEPTEK

Májas zsemle

Májas zsemle

Köretként tálaljuk sült csirkéhez, vagy külön ételként friss zöldségsalátával. Alkalmas szintén tölteléknek baromfi húsokhoz.

recept,recept fotó,kifli,csirkemáj,petrezselyem zöldje,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
kifli260gramm
petrezselyem zöldje30gramm
sertészsír-
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)100gramm
tyúk tojás4darab
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. 

kifli 260 gramm  hagyma 120 gramm

A péksüteményt kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott, finomra vágott hagymát.

2. 

csirkemáj 500 gramm  tyúk tojás 4 darab   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A májat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a tojásokkal együtt a péksüteményhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, ...

3. 

zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  petrezselyem zöldje 30 gramm

... adjunk hozzá egy kis tejet és apróra vágott petrezselymet, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni egy darabig ...

4. 

tejföl (14-18%) 100 gramm

...és hozzáadjuk a tejfölt.

5. 

sertészsír  zsemlemorzsa

A kuglóf formát kikenjük zsírral és meghintjük liszttel.

6. 

Beletesszük a tölteléket.

7. 

Előmelegített sütőben 180 ° C -on 30 percig sütjük.

8. 

Hagyjuk a megsült zsemlét egy kicsit kihűlni, kiborítjuk , felvágjuk és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés