szakacsreceptek.hu

Májas zsemle

Májas zsemle

    

Köretként tálaljuk sült csirkéhez, vagy külön ételként friss zöldségsalátával. Alkalmas szintén tölteléknek baromfi húsokhoz.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Csirkehús  

 

1. 

kifli 260 gramm  hagyma 120 gramm

A péksüteményt kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott, finomra vágott hagymát.

2. 

csirkemáj 500 gramm  tyúk tojás 4 darab   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A májat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a tojásokkal együtt a péksüteményhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, ...

3. 

zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  petrezselyem zöldje 30 gramm

... adjunk hozzá egy kis tejet és apróra vágott petrezselymet, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni egy darabig ...

4. 

tejföl (14-18%) 100 gramm

...és hozzáadjuk a tejfölt.

5. 

sertészsír  zsemlemorzsa

A kuglóf formát kikenjük zsírral és meghintjük liszttel.

6. 

Beletesszük a tölteléket.

7. 

Előmelegített sütőben 180 ° C -on 30 percig sütjük.

8. 

Hagyjuk a megsült zsemlét egy kicsit kihűlni, kiborítjuk , felvágjuk és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
kifli260gramm
petrezselyem zöldje30gramm
sertészsír-
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)100gramm
tyúk tojás4darab
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés