Köretként tálaljuk sült csirkéhez, vagy külön ételként friss zöldségsalátával. Alkalmas szintén tölteléknek baromfi húsokhoz.
recept,recept fotó,kifli,csirkemáj,petrezselyem zöldje,Csirkehús
Csirkehús
Főzőcske
Adag
16
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
közepes
1.
kifli 260 gramm • hagyma 120 gramm
A péksüteményt kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott, finomra vágott hagymát.
2.
csirkemáj 500 gramm • tyúk tojás 4 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A májat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a tojásokkal együtt a péksüteményhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, ...
3.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • petrezselyem zöldje 30 gramm
... adjunk hozzá egy kis tejet és apróra vágott petrezselymet, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni egy darabig ...
6.
Beletesszük a tölteléket.
7.
Előmelegített sütőben 180 ° C -on 30 percig sütjük.
8.
Hagyjuk a megsült zsemlét egy kicsit kihűlni, kiborítjuk , felvágjuk és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
csirkemáj | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 120 | gramm | |
kifli | 260 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 30 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |