Májas zsemle
Köretként tálaljuk sült csirkéhez, vagy külön ételként friss zöldségsalátával. Alkalmas szintén tölteléknek baromfi húsokhoz.
recept,recept fotó,kifli,csirkemáj,petrezselyem zöldje,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 120 | gramm | |
kifli | 260 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 30 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
kifli 260 gramm • hagyma 120 gramm
A péksüteményt kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott, finomra vágott hagymát.
2.
csirkemáj 500 gramm • tyúk tojás 4 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A májat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a tojásokkal együtt a péksüteményhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, ...
3.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • petrezselyem zöldje 30 gramm
... adjunk hozzá egy kis tejet és apróra vágott petrezselymet, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni egy darabig ...
6.
Beletesszük a tölteléket.
7.
Előmelegített sütőben 180 ° C -on 30 percig sütjük.
8.
Hagyjuk a megsült zsemlét egy kicsit kihűlni, kiborítjuk , felvágjuk és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!