Sampinyon csirkemájjal

Vajon pirított bagettel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemáj,gomba,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›Hozzávalók
Hozzávalók
baguette | 0 ?? | kcal | |
csirkemáj | 500 600 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
gomba | 400 64 | gramm kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
repceolaj | 50 450 | milliliter kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
csirkemáj 500 gramm • finomliszt 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • gomba 400 gramm
A májakat megmossuk és levágjuk a nem kívánatos részeket. Papírtörlővel megtörölgetjük, hogy nem legyen nedves, majd meglisztezzük, megszórjuk köménnyel és borssal. Összekeverjük.

2.
hagyma 250 gramm • repceolaj 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, és mély serpenyőben olajon megpirítjuk.

3.
Hozzáadjuk a sampinyonokat és összekeverjük.

4.
víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a májat, majd egy kis vízzel felöntjük és 15 percig fedő alatt pároljuk.

5.
Végül megpucoljuk a fokhagymát, préseljük, és beletesszük a májhoz. Átkeverjük és közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk.

Jó étvágyat!