RECEPTEK

Sampinyon csirkemájjal

Sampinyon csirkemájjal

Vajon pirított bagettel tálaljuk.

recept,recept fotó,csirkemáj,gomba,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

baguette-
csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt1evőkanál
fokhagyma3gerezd
gomba400gramm
hagyma250gramm
köménymag, darált½teáskanál
repceolaj50milliliter
-
vaj-
víz50milliliter

 

Recept

1. 

csirkemáj 500 gramm  finomliszt 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  gomba 400 gramm

A májakat megmossuk és levágjuk a nem kívánatos részeket. Papírtörlővel megtörölgetjük, hogy nem legyen nedves, majd meglisztezzük, megszórjuk köménnyel és borssal. Összekeverjük.

2. 

hagyma 250 gramm  repceolaj 50 milliliter

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, és mély serpenyőben olajon megpirítjuk.

3. 

Hozzáadjuk a sampinyonokat és összekeverjük.

4. 

víz 50 milliliter

Hozzáadjuk a májat, majd egy kis vízzel felöntjük és 15 percig fedő alatt pároljuk.

5. 

fokhagyma 3 gerezd 

Végül megpucoljuk a fokhagymát, préseljük, és beletesszük a májhoz. Átkeverjük és közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk.

6. 

baguette  vaj

A bagetteket félbevágjuk és rövid ideig a puha oldalát vajon pirítjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés